Ο Chrome θα μπλοκάρει το Adobe Flash

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του περιβόητου λογισμικού;
17 Μαΐου 2016 07:08
Ο Chrome θα μπλοκάρει το Adobe Flash

Το Adobe Flash, το λογισμικό που πρόσφερε videos και animations στα websites επί χρόνια, αργοπεθαίνει. Η αρχή του τέλος ήρθε από την Apple, η οποία δεν επέτρεπε τη χρήση του σε iOS συσκευές, ωθώντας τα websites να κινηθούν προς άλλες τεχνολογίες. Η αλλαγή όμως που σχεδιάζει ο Chrome, θα σημάνει το πραγματικό τέλος του Flash της Adobe.

Η κατάργησή του θα έρθει σταδιακά, αρχικά βάζοντας ως default το HTML 5 και μπλοκάροντας τα Flash websites, ζητώντας κάθε φορά την άδεια του χρήστη για να τα επισκεφθεί. Θα εξαιρεθούν αρχικά τα 10 μεγαλύτερα websites, όπως το YouTube και το Facebook, η εξαίρεση όμως θα διαρκέσει για ένα χρόνο.

Τα προβλήματα και τα κενά ασφαλείας του Flash είναι τόσο μεγάλα, που όχι μόνο ειδικοί ασφαλείας αλλά και η ίδια η Adobe έχει προτείνει στους χρήστες να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν. Η αναβάθμιση του Chrome αναμένεται αργότερα μέσα στο 2016, μπορείτε όμως να προστατευτείτε από τώρα πηγαίνοντας στα settings, privacy and content settings και επιλέγοντας το “let me choose when to run plugin content”.