Περισσότερες βλάβες στα Android τηλέφωνα από τα iOS

Αποκαλυπτική η νέα μελέτη
14 Μαΐου 2016 06:41
Περισσότερες βλάβες στα Android τηλέφωνα από τα iOS

Η έρευνα της Blancco Technology Group για το πρώτο τρίμηνο του 2016, αποκαλύπτει πως υπάρχει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό βλαβών σε Android συσκευές από ότι σε iOS συσκευές. Συγκεκριμένα, ένα Android τηλέφωνο έχει 44% πιθανότητες να πάθει κάποιου είδους βλάβη στη διάρκεια ζωής του, ενώ στις iOS συσκευές είναι σχεδόν το μισό, δηλαδή 25%.

Μάλιστα, τα Samsung Galaxy S6 και Galaxy S5 χαρακτηρίζονται ως τα πιο αναξιόπιστα Android κινητά με τις περιπτώσεις βλαβών να αντιστοιχούν στο 7% και 6% όλων των περιπτώσεων αντίστοιχα. Ακολουθούν τα Lenovo K3 Note με 6%, Motorola Moto G με 5% και Samsung Galaxy S6 Active με 4%.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, μία στις τέσσερις iOS συσκευές με βλάβη είναι iPhone 6, ενώ ακολουθεί το iPhone 5s με το 17% των βλαβών.

Σε επίπεδο εταιριών, οι συσκευές της Samsung αποτελούν το 43% των βλαβών στο πρώτο τρίμηνο, με δεύτερη τη Motorola. Σε επίπεδο αγορών, οι συσκευές στην Ασία έχουν διπλάσια ποσοστά βλαβών από τη Βόρειο Αμερική με 50% και 27% αντίστοιχα, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αγγίζει το 35%.

Τέλος να σημειώσουμε πως στα ποσοστά πρέπει να ληφθεί υπόψη και το μερίδιο αγοράς κάθε εταιρίας, ενώ η έρευνα σημειώνει πως πολλές από τις περιπτώσεις βλαβών που καταγράφονται, έχουν ως υπαίτιους τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων και όχι το hardware ή το software της συσκευής.

Tags: