Το VIV είναι ο ψηφιακός βοηθός της επόμενης γενιάς

Από τους δημιουργούς της Siri
11 Μαΐου 2016 06:16
Το VIV είναι ο ψηφιακός βοηθός της επόμενης γενιάς

Ο δημιουργός της Siri, Dag Kittlaus μαζί με μια μικρή ομάδα μηχανικών, δούλευαν εδώ και καιρό σε μια πλατφόρμα software που αποδεικνύεται τελικά πως είναι το μέλλον των ψηφιακών βοηθών. Το VIV, είναι ένα AI σύστημα που αφήνει τη Siri και τους άλλους έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς στην προηγούμενη γενιά, αφού είναι ικανό να διαχειρίζεται πολύπλοκα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα “βρες μου μια πτήση για το Dallas με θέση που θα χωρούσε ο Shaq”.

Το εντυπωσιακό VIV σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορεί να απαντά σε ερωτήματα όπως “έβρεχε στο Seattle τρεις Πέμπτες πριν;” ή “θα είναι θερμότερα από 21 βαθμούς κοντά στην Golden gate bridge πριν τις 5μ.μ. μεθαύριο;” τη στιγμή που η Siri δεν μπορεί να απαντήσει στο τι καιρό έκανε χτες. Οι δυνατότητες αυτόματης χρησιμοποίησης των εφαρμογών του τηλεφώνου είναι επίσης πολλές, κλείνοντας αυτόματα δωμάτια ξενοδοχείων, πτήσεις, ή καλώντας ταξί. Μάλιστα, σύμφωνα με την Washington Post, Google και Facebook έχουν κάνει ήδη προτάσεις εξαγοράς του VIV. Όπως αναφέρει ο KIttlaus, το μυστικό του VIV είναι το “dynamic program generation”, το οποίο επιτρέπει στο VIV να καταλαβαίνει την πρόθεση του χρήστη και να παράγει το ίδιο ένα πρόγραμμα για να απαντήσει σε αυτόν.

Αντί να χρειάζεται να γράψεις τον κώδικα για κάθε εντολή, απλά του περιγράφεις τι θέλεις να κάνει. Η όλη ιδέα του VIV είναι να μπορούν να δημιουργήσουν οι προγραμματιστές οποιαδήποτε εμπειρία αυτοί θέλουν.