Η "Ansel" είναι η τεχνολογία της Nvidia για να τραβάτε screenshots

Και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με διάφορους game developers
08 Μαΐου 2016 16:51
Η

Όλοι οι gamers γνωρίζουν το πόσο απαιτητικό είναι να βγάλει κάποιος ένα screenshot σε ένα βιντεοπαιχνίδι, καθώς πρέπει να πιέσει κάποιο πλήκτρο ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο έως και αδύνατον μερικές φορές. Η NVIDIA λοιπόν θέλει να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας μια νέα τεχνολογία με ονομασία Ansel Techology, για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στον χρήστη να παγώσει τον χρόνο του παιχνιδιού όταν το επιθυμεί να τραβήξει μια φωτογραφία, ενώ δίνει την δυνατότητα να μετακινήσει την κάμερα και έτσι να η φωτογραφία να προέρχεται ακριβώς από την οπτική γωνία που θέλει. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να προσθέσει διάφορα φίλτρα, με τις εικόνες να μπορούν να έχουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και να καλύπτουν όλο το χρωματικό φάσμα, ενώ υπάρχει και η επιλογή για panorama 360°.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα χαρακτηριστικά της Nvidia Ansel Technology:

  • Το Free Camera δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει roll, zoom, μέχρι και να αλλάξει εξ' ολοκλήρου την θέση της κάμερας.
  • Χάρις το Super Resolution οι εικόνες είναι υψηλής ανάλυσης, έως και 32 φορές υψηλότερης από την ανάλυση της οθόνης.
  • Με τα Post-Process Filters ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προσθέσει κάποια φίλτρα, όπως vignette, bgrightness, sketch color enhancer κ.α.
  • Το OpenEXR Capture προσφέρει την επιλογή εξαγωγής του αρχείου με πλήρη χρωματική κάλυψη.
  • Το 360-degree Capture παρέχει την δυνατότητα για πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών.

Η Nvidia αναμένεται να κάνει την Ansel Technology σύντομα διαθέσιμη για αρκετά βιντεοπαιχνίδια και εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν.