Το iPhone είναι το gadget με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Σύμφωνα με το περιοδικό Time
05 Μαΐου 2016 06:14
Το iPhone είναι το gadget με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Το περιοδικό Time, μετά τη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, εξέδωσε τη λίστα με τα 50 gadgets που επηρέασαν περισσότερο τη ζωή μας και το πρώτο iPhone βρίσκεται στην κορυφή για το ρόλο που διαδραμάτισε στην αλλαγή αντιμετώπισης του computing και της αλληλεπίδρασης με την πληροφορία.

Η συσκευή της Apple πρόσφερε μια νέα εποχή επίπεδων, touchscreen τηλεφώνων με πλήκτρα που εμφανίζονταν στην οθόνη όταν τα χρειαζόσουν, αντικαθιστώντας τα ογκώδη τηλέφωνα με slide-out πληκτρολόγια και στατικά πλήκτρα. Αυτό που έκανε όμως τόσο ξεχωριστό το iPhone ήταν το software και το mobile app store που ήρθε αργότερα. Το iPhone έκανε δημοφιλή τις mobile εφαρμογές, αλλάζοντας για πάντα το πώς επικοινωνούμε, παίζουμε παιχνίδια, αγοράζουμε, εργαζόμαστε και ολοκληρώνουμε πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητές μας” αναφέρει στην περιγραφή.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με την τηλεόραση Sony Trinitron του 1968, το Apple Macintosh, το Sony Walkman και το IBM Model 5150 του 1981. Στην ενδιαφέρουσα λίστα θα βρείτε κάμερες, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές και πολλά ακόμα gadgets από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τα προηγούμενα χρόνια. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Tags: