“Εκτινάχθηκε” η μετοχή της AMD

Θετικές εξελίξεις μετά από τη μεγάλη συμφωνία με την Κίνα
23 Απριλίου 2016 15:42
“Εκτινάχθηκε” η μετοχή της AMD

Τα οικονομικά αποτελέσματα της AMD για το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχαν μερικά αρνητικά σημεία για την εταιρία, η οποία είδε τα έσοδά της να πέφτουν στα $832 εκατομμύρια, να είναι δηλαδή μειωμένα κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο. Ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η εταιρία αναμένεται να τροφοδοτήσει με chips τρεις νέες κονσόλες, πράγμα που θα αποτελέσει βασική πηγή εσόδων για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε μία κοινοπραξία για την ανάπτυξη και την πώληση υψηλής απόδοσης enterprise x86 chips για την κινεζική αγορά. Μια συμφωνία που έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη πρόκληση για την Intel στον χώρο των servers τον τελευταίο καιρό. Η εν λόγω συμφωνία θέλει την AMD να παρέχει την μηχανική της τεχνογνωσία και την κινέζικη THATIC να παρέχει τους πόρους και την οικονομική υποστήριξη. Η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στην AMD περισσότερα από $290 εκατομμύρια.

Με αυτές τις δύο ειδήσεις στο προσκήνιο, η τιμή της μετοχής της εταιρίας αυξήθηκε κατά 52% και πλέον αγγίζει τα $3,99. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τιμή που έχει αγγίξει η μετοχή της εταιρίας, από όταν αυτή μπήκε στο χρηματιστήριο και σίγουρα είναι μια από τις πιο θετικές εξελίξεις που ακούσαμε για την ομάδα της AMD τους τελευταίους μήνες.