Όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα τα έξυπνα ρούχα

Σημαντικό επίτευγμα από Έλληνες ερευνητές του Ohio State University
21 Απριλίου 2016 11:25
Όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα τα έξυπνα ρούχα

Όπως φαίνεται τα έξυπνα ρολόγια και οι άλλες wearable συσκευές τεχνολογίας είναι μόνο η αρχή μπροστά σε ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Συγκεκριμένα, Έλληνες ερευνητές του Ohio State University κατάφεραν να “ράψουν” κυκλώματα σε ένα ύφασμα με εξαιρετική ακρίβεια 0,1 χιλιοστών, πράγμα που θεωρητικά μπορεί να επιτρέψει την ενσωμάτωση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όπως αισθητήρες και συσκευές μνήμης σε διάφορα ρούχα.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, οι ερευνητές του Ohio State University έχουν πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα προς τον σχεδιασμό λειτουργικών ενδυμάτων που συγκεντρώνουν, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν ψηφιακές πληροφορίες. Με περαιτέρω ανάπτυξη, η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μπλουζάκια που θα δρουν σαν κεραίες για τα κινητά μας, ρούχα προπόνησης που παρακολουθούν τα επίπεδα της φυσικής μας κατάστασης, αθλητικό εξοπλισμό που παρακολουθεί τις επιδόσεις των αθλητών, ή ακόμη και επιδέσμους που ενημερώνουν τον γιατρό μας για το πόσο καλά επουλώνεται η πληγή στο σώμα.

Ολόκληρη την ανάρτηση του πανεπιστημίου μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας εδώ, ενώ παρακάτω ακολουθεί και μια σχετική εικόνα που δημοσιεύθηκε.