Σύγκρουση τρένων με 11 νεκρούς επειδή έπαιζε στο κινητό του

Αποσπάστηκε από το smartphone του ο διαχειριστής κυκλοφορίας
14 Απριλίου 2016 12:15
Σύγκρουση τρένων με 11 νεκρούς επειδή έπαιζε στο κινητό του

Όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς, ένα από τα χειρότερα ατυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, το οποίο στις 10 Φεβρουαρίου άφησε 11 νεκρούς και περίπου 80 τραυματίες, ευθύνεται στον διαχειριστή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, ο οποίος έπαιζε στο κινητό του.

Συγκεκριμένα, ο διαχειριστής, ο οποίος πλέον συνελήφθη με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, έπαιζε ενεργά στο smartphone του ένα online παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι και λίγα λεπτά πριν το ατύχημα.

"Λόγω της σύντομης χρονικής περιόδου πρέπει να γίνει δεκτό ότι ο κατηγορούμενος ήταν αποσπασμένος από τον έλεγχο της διασταυρούμενης κυκλοφορίας των συρμών," αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.

Αυτό πιθανότατα οδήγησε τον διαχειριστή να δώσει στις αμαξοστοιχίες λάθος μηνύματα και στη συνέχεια, αφού παρατήρησε το λάθος του, στην κλήση έκτακτης ανάγκης πάτησε λάθος συνδυασμό πλήκτρων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί των τρένων να μην ήταν σε θέση να το ακούσουν, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Τέλος, ο υπαίτιος αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του, ότι έπαιζε ένα παιχνίδι, αλλά δεν αποδέχθηκε πως το παιχνίδι αυτό είχε αποσπάσει την προσοχή του.