Η κάμερα του HTC 10 καταλαμβάνει την κορυφή του DxOMark

Το αδύνατο σημείο έγινε τώρα το δυνατό
14 Απριλίου 2016 06:41
Η κάμερα του HTC 10 καταλαμβάνει την κορυφή του DxOMark

Οι πρώτες αντιδράσεις για το HTC 10 είναι κυρίως θετικές. Το μεγάλο στοίχημα της HTC ήταν αυτή τη φορά η κάμερα, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα θέμα που την πονούσε, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει τον ανταγωνισμό. Οι πρώτες ενδείξεις για την κάμερα του HTC 10 είναι ενθαρρυντικές, αφού το DxOMark δοκίμασε την νέα “UltraPixel 2” κάμερα και την κατέταξε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για την ακρίβεια, το HTC 10 βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με το Galaxy S7 Edge στη φωτογραφία με 88 βαθμούς. Στο video το S7 Edge παραμένει στην πρώτη θέση με 88 βαθμούς, ενώ το HTC 10 σκοράρει 86. Επειδή όμως το DxOMark δίνει μεγαλύτερο βάρος στη φωτογραφία, η συνολική βαθμολογία του HTC 10 είναι 88, ισοβαθμώντας με το Galaxy S7 Edge.

Τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα videos, η έκθεση, η διατήρηση της λεπτομέρειας και η ισορροπία χρώματος ήταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Στις φωτογραφίες το autofocus ήταν γρήγορο και ακριβές σε όλες τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών χαμηλού φωτισμού. Υπήρξαν όμως κάποια υπερτονισμένα χαρακτηριστικά σε φωτογραφίες εξωτερικού χώρου με πολύ έντονο φως. Το video απέδωσε το ίδιο καλά, εκτός από τη μειωμένη απόδοση του autofocus, αντιληπτή στο περπάτημα.