Αυτό είναι το νέο iPad Pro

Μικρότερο στις 9.7 ίντσες
21 Μαρτίου 2016 18:30
Αυτό είναι το νέο iPad Pro

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα στο προγραμματισμένο της event, το νέο iPad Pro με οθόνη Retina 9,7 ιντσών. Όπως ανέφερε, η οθόνη του είναι 40% λιγότερο αντανακλαστική και 25% φωτεινότερη από του iPad Air 2. Ορισμένα νέα χαρακτηριστικά της είναι τα Wide color display και True Tone display, τα οποία ρυθμίζουν τη θερμοκρασία της οθόνης ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Στο εσωτερικό του κρύβεται ο Apple A9X μαζί με τον M9 co-processor, που πρώτη φορά είδαμε στο μεγαλύτερο iPad Pro. Η iSight κάμερά του, αυτή τη φορά έχει ανάλυση 12MP με υποστήριξη Focus Pixels, ενώ για πρώτη φορά σε iPad βλέπουμε την ύπαρξη True tone flash. Ακόμη, η iSight κάμερα μπορεί να εγγράψει 4K βίντεο και να κάνει πανοραμική λήψη με ανάλυση 63MP. Από την άλλη, η FaceTime HD κάμερα έχει ανάλυση 5MP με υποστήριξη Retina flash. Επίσης, διαθέτει τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία, Smart Connector, υποστηρίζει το Apple Pencil και τρέχει το iOS 9.3.

Το νέο iPad Pro θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματικές επιλογές, Space Gray, Rose Gold, Silver και Gold, ενώ θα υπάρχουν τρία μοντέλα Wi-Fi only, αλλά και τρία Wi-Fi + Cellular. Οι τιμές για τα Wi-Fi only μοντέλα θα ξεκινούν από τα $599 για τα 32GB, $749 για τα 128GB και $899 για τα 256GB. Όπως ανέφερε η Apple κατά τη διάρκεια του event, οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου, ενώ οι πωλήσεις του στις 31 Μαρτίου.