Αποκαλύφθηκε το iPhone SE της Apple

Το πιο ισχυρό smartphone 4 ιντσών στον κόσμο
21 Μαρτίου 2016 17:36
Αποκαλύφθηκε το iPhone SE της Apple

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Tim Cook να κάνει έναν απολογισμό μερικών κατορθωμάτων της Apple. Είπε πως η Apple έχει πλέον πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές ενεργές, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα της Apple με το FBI, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξή τους απέναντι στην Apple.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στις ενέργειες της Apple για να προστατεύσει το περιβάλλον και αποκάλυψε πως το 93% των εγκαταστάσεων της Apple παγκοσμίως βασίζεται πλέον σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ πλέον σχεδιάζουν τα προϊόντα τους με το σκεπτικό της ανακύκλωσης στο τέλος της ζωής τους. Μεγάλης διάρκειας αναφορά έγινε επίσης για το ResearchKit και την προσφορά της Apple στον τομέα της υγείας και της έρευνας, ενώ έγινε και η παρουσίαση του CareKit, το οποίο θα ξεκινήσει να ερευνά τη νόσο του Parkinson.

Μετά την μισάωρη σχεδόν αναφορά στα προαναφερθέντα, ήρθε η ώρα για αυτό που περίμεναν όλοι. Η Apple παραδέχτηκε πως 30 εκατομμύρια iPhones των 4 ιντσών πωλήθηκαν το 2015 και αυτό ήταν που ώθησε την Apple να γυρίσει στις 4 ίντσες. Έτσι αποκαλύφθηκε το iPhone SE επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την ονομασία. Με μεταλλικό σώμα, είναι το πιο “δυνατό” smartphone του κόσμου στις 4 ίντσες. Με το A9 chip και τον M9 επεξεργαστή κίνησης, έχει τις ίδιες επιδόσεις επεξεργαστή αλλά και γραφικών με το iPhone 6s. Ισχυρίζεται πως η μπαταρία του έχει καλύτερες επιδόσεις από αυτές του iPhone 5s. Οι επιδόσεις της iSight κάμερας των 12MP είναι πανοποιότυπες με αυτές του iPhone 6s με καταγραφή 4K video, flash δύο τόνων και Focus Pixels. Ενσωματώνει ακόμα TouchID αισθητήρα και υποστηρίζει Apple Pay, ενώ τρέχει iOS 9.3. Η παραχώρηση που χρειάστηκε να κάνει η Apple αφορά το 3D Touch, το οποίο δεν είναι παρόν στο iPhone SE.

Οι παραγγελίες ξεκινούν στις 24 Μαρτίου και αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων στις 31 Μαρτίου. Μέχρι το Μάιο θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 100 χώρες και θα κοστίζει $399 για την έκδοση των 16GB και $499 για την έκδοση των 64GB.

Tags: