Ποια είναι η καλύτερη smartphone κάμερα της αγοράς;

Που καταλήγουν οι ειδικοί του DxOMark
20 Μαρτίου 2016 10:30
Ποια είναι η καλύτερη smartphone κάμερα της αγοράς;

Οι επαγγελματίες reviewers καμερών στο DxOMark μόλις τελείωσαν τις δοκιμές τους πάνω στο Samsung Galaxy S7 Edge και ανακήρυξαν τη νέα ναυαρχίδα της Κορεάτικης εταιρίας ως το νέο βασιλιά των smartphone καμερών. Φυσικά τις ίδιες επιδόσεις έχει και το Galaxy S7, αφού πρόκειται για το ίδιο hardware και software κάμερας. Το Galaxy S7 Edge έπιασε το υψηλότερο σκορ που έχει καταγραφεί στο DxOMark με συνολική βαθμολογία 88, τόσο στην κατηγορία φωτογραφίας, όσο και στο video.

Επιτυγχάνοντας ένα DxOMark Mobile Score 88 πόντων, το νέο Samsung Galaxy S7 Edge έρχεται στο νούμερο ένα της DxOMark Mobile database. Με οπίσθια κάμερα 12MP και video 2160p@30fps, η νέα ναυαρχίδα της Samsung είναι σπουδαία πρόταση για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Ο 26mm f/1.7 φακός αποδίδει πολύ ακριβείς και επαναλαμβανόμενες εκθέσεις, κάτι το οποίο βοήθησε το S7 Edge να επιτύχει το εξαιρετικό σκορ 90 στα Exposure & Contrast tests. Μάλιστα ακόμα και σε ύπουλες σκηνές υψηλής αντίθεσης, συλλαμβάνει τρομερές εκθέσεις χάρη στο ενσωματωμένο HDR χαρακτηριστικό, καθιστώντας το ιδανικό για φωτογραφίες τοπίου ή με οπίσθιο φωτισμό. Η ταπεινή ανάλυση των 12MP εξασφαλίζει ένα καλό συμβιβασμό μεταξύ θορύβου και λεπτομέρειας στο S7 Edge, επιτυγχάνοντας 91 σκορ για Texture και 89 για Noise.

Να σημειώσουμε πως το περσινό Galaxy S6 Edge+ και το Sony Xperia Z5 πέτυχαν σκορ 87, ενώ το Galaxy Note 5 και το Galaxy S6 πέτυχαν 86 πόντους. Το iPhone 6S Plus ήταν στους 84.