Σχεδόν όλα τα iPhones είναι κρυπτογραφημένα σε αντίθεση με τα Android

Η Google προσπαθεί να το αλλάξει αυτό
17 Μαρτίου 2016 10:27
Σχεδόν όλα τα iPhones είναι κρυπτογραφημένα σε αντίθεση με τα Android

Ο κατακερματισμός του Android επηρεάζει αρνητικά και την ασφάλειά του. Αυτό συμπεραίνουμε αν δούμε το παρακάτω στατιστικό. Περίπου το 95% όλων των iPhones στον πλανήτη είναι κρυπτογραφημένα, ενώ στις Android συσκευές αυτό το ποσοστό μετά βίας αγγίζει το 2%.

Ο λόγος είναι πως η Google έκανε την πλήρη κρυπτογράφηση του αποθηκευτικού χώρου υποχρεωτική μόλις πρόσφατα, με το Android 6.0 Marshmallow, το οποίο δυστυχώς έχει πολύ μικρό μερίδιο της αγοράς ακόμα.

Η δυσκολία στη συννενόηση της Google με τους κατασκευαστές, της έχει στοιχίσει ακριβά στον πόλεμο ενάντια του κατακερματισμού και η Google σκοπεύει να το αλλάξει αυτό. Κώδικας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο preview των developers για το Android N, αποκαλύπτει πως η Google θα διαχωρίσει το λογισμικό της σε δύο κομμάτια. Ένα θα περιέχει το βασικό λειτουργικό Android και το άλλο το interface των κατασκευαστών για να προσθέτουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και εφαρμογές. Έτσι ελπίζει να προωθεί τις αναβαθμίσεις σε όλες τις συσκευές με τον ίδιο ρυθμό, ενώ θα επιτρέπει και στους κατασκευαστές να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους και τις υπηρεσίες τους όποτε θέλουν αυτοί, χωρίς να ανησυχούν για τη συνολική απόδοση της πλατφόρμας.