Τα πρώτα VR πάρκα ψυχαγωγίας από τη Samsung

Σε συνεργασία με την Six Flags
04 Μαρτίου 2016 07:58
Τα πρώτα VR πάρκα ψυχαγωγίας από τη Samsung

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πάρκων ψυχαγωγίας στον κόσμο, η Six Flags Entertainment Corporation, σε συνεργασία με τη Samsung θα φέρουν την εικονική πραγματικότητα στα rollercoasters ή αλλιώς τα…τρενάκια του τρόμου. Οι επισκέπτες θα επιβιβάζονται κανονικά στα βαγόνια, με τη μόνη διαφορά πως θα φοράνε το Gear VR headset της Samsung. Από κει και πέρα, οι δυνάμεις επιτάχυνσης θα γίνονται κανονικά αντιληπτές από το σώμα, την ίδια στιγμή όμως οι επιβάτες θα βρίσκονται σε ένα διαστημόπλοιο που προσπαθεί να ξεφύγει από τα εχθρικά πυρά, ή θα βλέπουν την πτήση του Superman μέσα από τα μάτια του.

Ο CEO της Six Flags, John Duffey δήλωσε πως “αυτή η εκπληκτική τεχνολογία αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στις θεματικές βόλτες και αντιπροσωπεύει απόλυτα το σκοπό της εταιρίας μας – να φέρουμε τις πιο συναρπαστικές και καινοτόμες βόλτες και θεάματα στον κόσμο. Με την προσθήκη αυτών των virtual reality coasters, η Six Flags θα διπλασιάσει τον αριθμό των νέων coasters του 2015 και θα έχουμε περισσότερα από κάθε χρονιά την τελευταία δεκαετία”.

Εννέα θεματικά πάρκα στις ΗΠΑ θα ενσωματώσουν διαφορετικές VR εμπειρίες, όπως Superman, Dare Devil Dive, Shock Wave, Ninja, Steamin’ Demon και Goliath.