Ανακοινώθηκε το Vivo Xplay 5 Elite με 6GB RAM

Μαζί και μια φθηνότερη έκδοσή του
01 Μαρτίου 2016 16:39
Ανακοινώθηκε το Vivo Xplay 5 Elite με 6GB RAM

Πριν μερικές ημέρες είχαν διαρρεύσει ορισμένα teasers της Vivo με κάποιες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα της ναυαρχίδα. Σήμερα λοιπόν και όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοινώθηκε σε μια εκδήλωση στην Κίνα το πρώτο smartphone στον κόσμο με 6GB RAM. Αυτό δεν είναι άλλο από το Vivo Xplay 5 Elite. Βέβαια, η εταιρία πέρα από αυτό ανακοίνωσε και μια φθηνότερη έκδοσή του, το Vivo Xplay 5.

Το Vivo Xplay 5 Elite είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μέταλλο και διαθέτει Gorilla Glass 4 για την προστασία της οθόνης, η οποία είναι dual curved Super AMOLED στις 5,43 ίντσες με ανάλυση QHD. Φοράει το Snapdragon 820 chipset, συνοδευόμενο με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερα του διαθέτει αισθητήρα Sony IMX298 ανάλυσης 16MP με f/2.0, PDAF και dual tone LED φλας, ενώ η μπροστινή έχει ανάλυση 8MP. Υποστηρίζει dual-SIM, 4G LTE δίκτυα, Hi-Fi 3.0 και ενσωματώνει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Επίσης, έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3.600mAh και τρέχει το Funtouch OS με δυνατότητα split-screen multitasking, το οποίο βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop.

Από την άλλη, το Vivo Xplay 5 είναι πανομοιότυπο με το Elite, μόνο που το chipset έχει αντικατασταθεί από το Snapdragon 652 και διαθέτει 4GB RAM.

Τέλος, η διαθεσιμότητά τους θα ξεκινήσει στην Κίνα στις 8 Μαρτίου, με την τιμή του Vivo Xplay 5 Elite να κυμαίνεται στα $655 και αυτή του Vivo Xplay 5 στα $565.