Η Obi Worldphone ανακοίνωσε το Obi MV1

Μια προσιτή συσκευή με διακριτικό σχεδιασμό
23 Φεβρουαρίου 2016 18:24
Η Obi Worldphone ανακοίνωσε το Obi MV1

Η Obi Worldphone είναι μια νέα εταιρία στη βιομηχανία των smartphones, η οποία εμφανίστηκε το καλοκαίρι του περασμένου έτους. Πίσω όμως από αυτή την εταιρία βρίσκεται ο John Sculley, ο οποίος αν θυμάστε καλά ήταν ο CEO της Apple, πριν την επιστροφή του Steve Jobs. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εταιρίας του Sculley, τα προϊόντα της απευθύνονται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το budget των καταναλωτών είναι χαμηλό. Η Obi Worldphone λοιπόν, κατά τη διάρκεια της MWC 2016, ανακοίνωσε το Obi MV1, ένα low-end smartphone που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του λόγω του διακριτικού σχεδιασμού του.

Το Obi MV1 είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό πλαστικό και έρχεται με οθόνη IPS LCD 5 ιντσών ανάλυσης 720p με προστασία Gorilla Glass 3 , επεξεργαστή Snapdragon 212 στα 1.3GHz, 1GB/2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Η κύρια κάμερά του έχει ανάλυση 8MP με f/2.2 και LED φλας, ενώ η μπροστινή έχει ανάλυση 2MP. Υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα, dual-SIM και την τεχνολογία DTS Sound, ενώ διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2.500mAh. Επίσης, έρχεται με δύο λειτουργικά, CyanogenOS 12.1.1 και stock Android 5.1 Lollipop.

Τέλος, το Obi MV1 θα πωλείται στην τιμή των $139 για την έκδοση με το 1GB RAM και στην τιμή των $149 για την έκδοση με τα 2GB RAM. Η συσκευή θα ξεκινήσει από τώρα να πωλείται σε αγορές της Ασίας και της Αφρικής, ενώ θα έρθει στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική τον Μάρτιο.