Νέα Xperia X σειρά για τη Sony [Ενημέρωση]

Στοχεύοντας στη mid-range κατηγορία
22 Φεβρουαρίου 2016 09:22
Νέα Xperia X σειρά για τη Sony [Ενημέρωση]

Η Sony ανακοίνωσε μια νέα σειρά mid-range smartphones. Με τα Xperia X και Xperia XA δίνει προτεραιότητα στην κάμερα, τη μπαταρία και το design. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν μεταλλικό σώμα.

Το Xperia XA έρχεται με οθόνη 5 ιντσών 720p ανάλυσης, τον 64-bit MediaTek MT6755 επεξεργαστή, 13MP οπίσθια κάμερα και 8MP εμπρόσθια. Τα πλαϊνά bezels είναι σχεδόν ανύπαρκτα και η μπαταρία αντέχει για δύο μέρες χρήσης σύμφωνα με τη Sony. Υποστηρίζει επίσης microSD.

Το Xperia X έχει οθόνη 5 ιντσών 1080p ανάλυσης, με τον Snapdragon 650 και επεκτάσιμη μνήμη μέσω microSD. Στην κάμερα βρίσκουμε τον 23MP Exmor αισθητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί το Prediction Hybrid Autofocus που ανέπτυξε το τμήμα κάμερας της Sony και ανιχνεύει αυτόματα το αντικείμενο που θέλετε να έχετε στο focus και το ακολουθεί. Στην εμπρόσθια κάμερα βρίσκουμε αισθητήρα 13MP. Τιμή, διαθεσιμότητα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις συσκευές, δεν έγιναν γνωστές.

[Ενημέρωση]

Αν και η Sony δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες τιμές των συσκευών, το Amazon Germany μας δίνει μια ιδέα. Έτσι βρίσκουμε το Sony Xperia X στα €599 και το Xperia XA στα €299. Οι συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.

Μαζί με τα νέα τηλέφωνα, η Sony παρουσίασε και το Xperia Ear, μια συσκευή που η Sony αποκαλεί “ασύρματο ακουστικό νέας γενιάς”. Ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, να υπαγορεύσετε μηνύματα και να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Παρέχει επίσης πληροφορίες για το πρόγραμμά σας, τον καιρό και τα τελευταία νέα. Είναι κατασκευασμένο από μαλακή σιλικόνη, μπορεί να λειτουργήσει για μια ολόκληρη μέρα πριν φορτιστεί και συνδέεται μέσω Bluetooth και NFC.