Έρχονται διαφημίσεις στο Messenger 

Μέσα στους επόμενους μήνες

Έρχονται διαφημίσεις στο Messenger

Όπως αναφέρει το TechCrunch, το Facebook σχεδιάζει να εισάγει διαφημίσεις επί πληρωμή στο Messenger μέσα στους επόμενους μήνες. Διέθεσε μάλιστα ένα έγγραφο σε επιχειρήσεις με το οποίο τις ενημερώνει πως θα μπορούν να στέλνουν απευθείας μηνύματα στους πελάτες τους, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ξεκαθαρίζει όμως πως θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε πελάτες οι οποίοι ήδη έχουν αποδεχτεί τη συνομιλία.

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει και απάντησε μόνο πως “ο σκοπός μας με το Messenger είναι να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας εμπειρία προσέγγισης για 800 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση πως οι άνθρωποι δε θα έχουν ανεπιθύμητα μηνύματα οποιουδήποτε τύπου”.

Το Facebook προσπαθεί τελευταία να προωθήσει τη χρήση Messenger από τις επιχειρήσεις, ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών. Προσφέρει μάλιστα συντομευμένες URL για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Messenger, τις οποίες όταν τις επιλέγει ο πελάτης, στέλνει απευθείας μήνυμα στην εταιρία. Από την άλλη το TechCrunch προβλέπει πως οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν το Messenger για την προώθηση πωλήσεων, εισαγωγή νέων προϊόντων και πίεση σε πελάτες που έδειξαν ενδιαφέρον για να αγοράσουν κάτι αλλά το μετάνιωσαν.

9 comment(s)