Ο Donald Trump επιτίθεται στην Apple για την κρυπτογράφηση

“Ποιοι νομίζουν ότι είναι;”
19 Φεβρουαρίου 2016 07:18
Ο Donald Trump επιτίθεται στην Apple για την κρυπτογράφηση

Η ξεκάθαρη θέση του CEO της Apple για το θέμα της κρυπτογράφησης, προκάλεσε την οργή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump. Σε μια εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε, εξαπέλυσε τα βέλη του για τη στάση της Apple έναντι της απόφασης του δικαστηρίου που την υποχρεώνει να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα στο λογισμικό της για το FBI.

Ποιοι νομίζουν ότι είναι; Πρέπει να το ανοίξουν. Πιστεύω πως γενικά πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική” δήλωσε, ενώ δεν παρέλειψε να κατατάξει τον εαυτό του ως ένας “συντηρητικός με κοινή λογική”.

Να θυμίσουμε πως οι θέσεις του Trump για την τεχνολογία κατά καιρούς είναι “να πάρουμε το Internet πίσω από τους τρομοκράτες” το Νοέμβριο του 2015, κάλεσε τον Bill Gates “να κλείσει το Internet” το Δεκέμβριο του 2015, ενώ τον προηγούμενο μήνα δήλωσε πως “θα κάνει την Apple να αρχίσει να φτιάχνει τους αναθεματισμένους υπολογιστές της και τέτοια στις ΗΠΑ”.