Η Κίνα ετοιμάζει πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο

Διαθέσιμη ενέργεια οπουδήποτε χρειαστεί
25 Ιανουαρίου 2016 09:07
Η Κίνα ετοιμάζει πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο

Η Κίνα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής ενός πλωτού πυρηνικού εργοστασίου το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020. Θεωρητικά, το εργοστάσιο αυτό θα μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε χρειαστεί, ρίχνοντας άγκυρα ανοιχτά της ακτής και μεταφέροντας την παραγόμενη ενέργεια στο έδαφος, για όσο διάστημα χρειάζεται.

Την κατασκευή ανέλαβε η China General Nuclear και ο ACPR50S αντιδραστήρας έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Αναθεώρησης της Λαϊκής Δημοκρατίας, ενώ είναι μέρος του σχεδίου για την ανάπτυξη 100 ακόμα τέτοιων αντιδραστήρων την επόμενη δεκαετία, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνά τα $100 δισεκατομμύρια, αφού η κυβέρνηση θέλει 7 τέτοιους αντιδραστήρες ανά χρονιά, μέχρι και το 2030.

Φαίνεται πως η Κίνα πειραματίζεται με την εξαγωγή πυρηνικής ενέργειας και αυτό το σχέδιο θα την τοποθετήσει στην κορυφή, αφού υπάρχουν πολλές “πεινασμένες” για ενέργεια χώρες που θα χρησιμοποιούσαν τα πλωτά πυρηνικά εργοστάσια της Κίνας. Φυσικά ο τομέας της ασφάλειας σε αυτό το τολμηρό σχέδιο, είναι η κύρια ανησυχία.

Tags: