Ένωση καταναλωτών μηνύει τη Samsung στην Ολλανδία

Για την πολιτική αναβαθμίσεων των συσκευών της
21 Ιανουαρίου 2016 07:40
Ένωση καταναλωτών μηνύει τη Samsung στην Ολλανδία

Η Samsung είναι γνωστή για την αργοπορία της στις Android αναβαθμίσεις των συσκευών της. Η Ολλανδική ένωση καταναλωτών Consumentenbond κατέθεσε μήνυση εναντίον της Samsung για τη μη επαρκή πολιτική αναβαθμίσεων την οποία χαρακτηρίζει ως αθέμιτη πρακτική που αφήνει τους καταναλωτές ευάλωτους σε θέματα ασφαλείας.

Σε μια πρόσφατη μελέτη της Consumentenbond, διαπιστώθηκε πως το 82% των Samsung τηλεφώνων στην Ολλανδία τρέχουν παλαιότερο λογισμικό. Αυτό κρίθηκε απαράδεκτο και ο διευθυντής της ένωσης Bart Combee δήλωσε πως “τα software updates είναι κρίσιμα για να κρατούν ασφαλή τα smartphones μας και να προστατεύουν τους καταναλωτές από κυβερνο-εγκληματίες και την απώλεια των προσωπικών τους δεδομένων”.

Η ένωση τονίζει πως η Samsung δεν είναι η μόνη με μη διαφανείς διαδικασίες αναβάθμισης, αλλά με αυτή βλέπουν την ευκαιρία να διορθώσουν το πρόβλημα συνολικά. Η ένωση απαιτεί δύο πράγματα από τη Samsung. Πρώτον, καθαρές και ακριβείς πληροφορίες για το πόσο καιρό θα υποστηρίζεται μια συσκευή με αναβαθμίσεις. Δεύτερον, οι αναβαθμίσεις όντως να πραγματοποιούνται σε χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Samsung. Αν τελικά η απόφαση είναι υπέρ της ένωσης, θα ισχύσει μόνο για την Ολλανδία, αφού τα Ολλανδικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία εκτός συνόρων. Μπορεί να είναι η αρχή όμως για συνολική αλλαγή της πολιτικής αναβαθμίσεων με ένα πιο διαφανή μηχανισμό.