Ο Trump θα εξαναγκάσει την Apple να κατασκευάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ

Είναι ένα  από τα όνειρά του
19 Ιανουαρίου 2016 07:26
Ο Trump θα εξαναγκάσει την Apple να κατασκευάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ

Μιλώντας στο Liberty University, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, κατακεραύνωσε την Apple για την πολιτική της κατασκευής των συσκευών της εκτός ΗΠΑ και δήλωσε πως θα βρει τον τρόπο να την φέρει πίσω.

Έχουμε τόσο υπέροχους ανθρώπους εδώ, έξυπνους, με αντίληψη, με ενέργεια, είναι υπέροχοι. Έλεγα να κάνουμε πάλι την Αμερική μεγάλη και μπορώ να πω τώρα και το πιστεύω ακράδαντα, πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν… θα αναγκάσουμε την Apple να ξεκινήσει να φτιάχνει τα καταραμένα τα κομπιούτερ και τα πράγματά της σε αυτή τη χώρα αντί για άλλες χώρες”.

Μπορεί αυτή η επιθετική ρητορική που τον εμφανίζει ως το Βασιλιά της Αμερικής να μη συμβαδίζει με τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου, ο Trump όμως είχε αυτό το σχέδιο για την Apple από το 2012, όπου θεωρούσε απαράδεκτο το 100% των προϊόντων μιας Αμερικανικής εταιρίας να κατασκευάζεται στο εξωτερικό. “Πρέπει να φέρουμε την Apple και άλλες εταιρίες σαν την Apple πίσω στις ΗΠΑ, είναι ένα από τα όνειρά μου για αυτή τη χώρα” είχε δηλώσει τότε, σε εμφανώς πιο συγκαταβατική διάθεση.