Τα καλύτερα smartphones του 2015

Μέσα από benchmarks
15 Ιανουαρίου 2016 08:03
Τα καλύτερα smartphones του 2015

Η AnTuTu έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα κορυφαία smartphones του 2015, βασισμένη στις επιδόσεις του επεξεργαστή, της μνήμης, των γραφικών, των ταχυτήτων εγγραφής και ανάγνωσης και άλλα benchmark tests. Η τελευταία έκδοση του AnTuTu είναι cross-platform σε iOS και Android. Και ενώ τα benchmarks δεν μπορούν να μεταφέρουν την εμπειρία χρήσης ενός smartphone στον καταναλωτή, είναι εργαλείο για να καταλάβουμε πόσο ισχυρή είναι μια συσκευή.

Η δοκιμασία της AnTuTu αποκάλυψε πως το τηλέφωνο με τις κορυφαίες επιδόσεις για το 2015 ήταν το iPhone 6S Plus, με μεγάλη διαφορά μάλιστα από τις κορυφαίες Android ναυαρχίδες, αποδεικνύοντας πως το λογισμικό έχει τον καταλυτικό ρόλο στις επιδόσεις μιας συσκευής, έστω κι αν υστερεί σε hardware, αφού το iPhone 6S Plus έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή και 2GB RAM. Να σημειώσουμε  πως οι Plus εκδόσεις των iPhone 6 και 6S συμπεριλήφθηκαν στις επιδόσεις των iPhone 6 και 6S λόγω απειροελάχιστων διαφορών μεταξύ τους.

Το πανίσχυρο Galaxy Note 5 της Samsung τερμάτισε τέταρτο, ελαφρώς καλύτερο από το Galaxy S6 Edge+, παραχωρώντας στους Κινέζους τη δεύτερη και τρίτη θέση με το Huawei Mate 8 και το Meizu Pro 5 αντίστοιχα.

Το iPhone 6 ακολουθεί στην 6η θέση. Τα κινέζικα OnePlus 2, Letv 1Pro και Xiaomi Note Pro ακολουθούν στην 7η, 8η και 9η θέση αντίστοιχα και τη δεκάδα συμπληρώνει το Nexus 6P.