Αποκτήστε πρόσβαση στις κρυμμένες ρυθμίσεις Android

Χρησιμοποιήστε τις με προσοχή
14 Ιανουαρίου 2016 09:18
Αποκτήστε πρόσβαση στις κρυμμένες ρυθμίσεις Android

Υπάρχουν μερικοί κρυμμένοι κωδικοί στα Android τηλέφωνα οι οποίοι δίνουν πρόσβαση στο χρήστη σε μερικές από τις πιο βαθιές ρυθμίσεις του λογισμικού. Χρησιμοποιούνται απλά πληκτρολογώντας νούμερα και σύμβολα από τον dialer του τηλεφώνου σας και εκτελούνται με το πλήκτρο της κλήσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα εμφανίσουν ένα υπομενού, εκτός από τον κωδικό εργοστασιακής επαναφοράς ο οποίος θα εκτελεστεί άμεσα.

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά τηλέφωνα Android και οι κωδικοί μπορεί να μη λειτουργούν το ίδιο σε όλα. Αν δε λειτουργεί, δοκιμάστε να αφαιρέσετε το #* ή το *#* από το τέλος του κώδικα και πάλι όμως μπορεί απλά να μη λειτουργεί στο τηλέφωνό σας. Να επισημάνουμε πως η πρόσβαση στις ρυθμίσεις αυτές μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν ξέρετε τι κάνετε και η αποκλειστική ευθύνη χρήσης τους είναι δική σας.

*#*#7594#*#*

Ένα απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο. Σας δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσετε τι θα συμβαίνει όταν πατάτε παρατεταμένα το power button. Για παράδειγμα μπορείτε να το ρυθμίσετε να κλείνει απευθείας το τηλέφωνό σας αντί να εμφανίζει το μενού με το silent mode, airplane mode, restart και power off.

*#*#4636#*#*

Ένας κωδικός που σας δίνει πρόσβαση στις πληροφορίες του τηλεφώνου σας και της μπαταρίας, καθώς και του δικτύου που είναι αυτό συνδεδεμένο.

*#*#7780#*#*

Με αυτόν τον κώδικα πραγματοποιείται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Προσοχή στη χρήση του, καθώς αν ενεργοποιηθεί επιτυχώς, θα χάσετε όλα τα system data, ρυθμίσεις και εφαρμογές που έχετε στο τηλέφωνό σας.

*2767*3855#

Μια πιο extreme εκδοχή του προηγούμενου κώδικα, καθώς θα διαγράψει όλα όσα υπάρχουν στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου και θα επανεγκαταστήσει το firmware της συσκευής.

Tags: