Επίσημο τέλος για την ονομασία Motorola στα κινητά τηλέφωνα

Ετοιμαστείτε για το Lenovo Moto X
08 Ιανουαρίου 2016 08:44
Επίσημο τέλος για την ονομασία Motorola στα κινητά τηλέφωνα

Μία ονομασία η οποία ήταν συνυφασμένη με τη γέννηση των κινητών τηλεφώνων καταργείται. Ο Chief Operating Officer της Motorola, Rick Osterloh, δήλωσε πως η Lenovo, η ιδιοκτήτρια της Motorola Mobility, θα αναλάβει τα καθήκοντα ονομασίας των συσκευών και το brand της Motorola “θα χαθεί σιγά-σιγά ξεκινώντας από αυτή τη χρονιά”.

Η “Moto” ονομασία θα παραμείνει και θα χρησιμοποιείται για τα high-end μοντέλα της εταιρίας, ενώ στην budget κατηγορία θα έχουμε τα “Vibe” της Lenovo. Πάνω στα τηλέφωνα, το M στο σχήμα νυχτερίδας θα παραμείνει, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν ένα μπλε Lenovo logo.

Η κίνηση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια ενοποίησης των Vibe και των Moto τηλεφώνων στο ίδιο mobile τμήμα. Το τμήμα  δημοσίων σχέσεων της Motorola δήλωσε:

Η Motorola Mobility συνεχίζει να υπάρχει ως μια εταιρία της Lenovo και παραμένει ως η μηχανική και σχεδιαστική μηχανή για όλα τα mobile προϊόντα μας. Ωστόσο για την ονομασία των προϊόντων μας θα αξιοποιήσουμε μία διπλή στρατηγική σε smartphones και wearables, χρησιμοποιώντας παγκοσμίως το Moto και το Vibe. Η ονομασία «Motorola» δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα μας από το αρχικό Moto X του 2013.”