Η Lenovo επεκτείνει την οικογένεια ThinkPad X1

Με τα ThinkCenter X1, ThinkVision X1 και ThinkPad X1 αξεσουάρ
05 Ιανουαρίου 2016 18:21
Η Lenovo επεκτείνει την οικογένεια ThinkPad X1

Η Lenovo παρουσίασε στη CES 2016 τρία νέα μοντέλα της οικογένειας ThinkPad X1, το νέο ThinkCenter X1 all-in-one, μια οθόνη ThinkVision X1 και τα νέα ThinkPad X1 αξεσουάρ. Εκτός από αυτά, παρουσίασε και τα Thinkad X1 Carbon, ThinkPad X1 Yoga και ThinkPad X1 Tablet.

ThinkPad X1 Carbon

Πρόκειται για την τέταρτη γενιά φορητών υπολογιστών της Lenovo με την επωνυμία X1. Η Lenovo ισχυρίζεται ότι ο νέος 14 ιντσών φορητός υπολογιστής της είναι ελαφρύτερος από οποιονδήποτε άλλο της κατηγορίας του. Στο X1 Carbon υπάρχει υποστήριξη για έως και την έκτη γενιά του επεξεργαστή Intel Core i7 Skylake της Intel, 16GB RAM και 1TB NVMe PCIe βασισμένο σε SSD. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει έως και τις 11 ώρες, ενώ υπάρχει υποστήριξη για ένα προαιρετικό WiGig dock. Τέλος, ο φορητός υπολογιστής έρχεται με οθόνη ανάλυσης WQHD, ζυγίζει περίπου 1,2kg και η τιμή του θα ξεκινάει από τα $1.299, με τις αποστολές να ξεκινάνε από το Φεβρουάριο.

ThinkPad X1 Yoga

Το ThinkPad X1 Yoga είναι μια premium business-class convertible συσκευή, η οποία έχει μια άρθρωση 360 μοιρών και είναι το πρώτο στην κατηγορία του με οθόνη OLED. Το μέγεθος της οθόνης βρίσκεται στις 14 ίντσες, έχει ανάλυση WQHD και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως laptop, tablet κ.λπ. Ακόμη, το X1 Yoga υποστηρίζει γραφίδα που φορτίζει από τη συσκευή και με φόρτιση μόλις 5 δευτερολέπτων μπορεί να χαρίσει έως και 100 λεπτά χρήσης. Τέλος, το X1 Yoga ζυγίζει περίπου 1,27kg και η τιμή του θα ξεκινάει από τα $1.449, με τις αποστολές να ξεκινάνε αυτόν τον μήνα.

ThinkPad X1 Tablet

Ο ανταγωνιστής του Surface Pro 4, το ThinkPad X1 Tablet, είναι μια δύο σε ένα μετατρέψιμη συσκευή της Lenovo. Χρησιμοποιεί μια οθόνη 12 ιντσών με aspect ratio 3:2 και ανάλυση 2160x1440. Το X1 Tablet έρχεται με ένα Intel M7 Skylake και 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου. Το βάρος του tablet αγγίζει τα 795g, ενώ μαζί με το πληκτρολόγιο φτάνει 1,1kg. Το πάχος της συσκευής βρίσκεται στα 8,4mm.

Τα highlights του ThinkPad X1 Tablet είναι ότι προσφέρει σπονδυλωτή ευελιξία. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν ένα Productivity module αξίας $149, με το οποίο μπορούν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρία κατά πέντε επιπλέον ώρες, αποκτώντας και μια HDMI και onelink+ θύρα. Ακόμη, με ένα Presenter module αξίας $279, μπορούν να προσθέσουν ένα pico projector που μπορεί να προλάβει μια εικόνα 60 ιντσών από μόλις 2 μέτρα. Αυτό το module περιλαμβάνει και μια HDMI θύρα. Επίσης, το μοντέλο 3D απεικόνισης αξίας $149, επιτρέπει στους χρήστες τη λήψη 3D σαρώσεων για επεξεργασία γραφικών και 3D εκτυπώσεων. Τέλος, το ThinkPad X1 Tablet υποστηρίζει το προαιρετικό WiGig dock της Lenovo, για ασύρματη σύνδεση του tablet με το WiGig dock.

ThinkCenter X1

Το ThinkCenter X1 είναι ένας all-in-one υπολογιστής, τόσο λεπτός όσο ένα laptop. Είναι κατασκευασμένο από ένα λεπτό σασί αλουμινίου 11mm και διαθέτει μια αντι-ανακλαστική επίστρωση στην οθόνη. Ακόμη, μπορεί να στραφεί μεταξύ -5 και 45 μοιρών.

Το ThinkCenter X1 διαθέτει μια οθόνη Full HD 23,8 ιντσών, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν έναν επεξεργαστή Intel Core i7 (έως Skylake), 16GB DDR4 RAM και 512GB ή 1TB SSD. Επίσης, έρχεται με πέντε θύρες USB 3.0, μία προαιρετική συσκευή ανάγνωσης καρτών, DisplayPort και LAN θύρα, ενώ η τιμή του θα ξεκινάει από τα $1.029. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

ThinkVision X1

Η ThinkVision X1 είναι μια οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή που διαθέτει συνδεσιμότητα USB Type-C. Το μέγεθος της βρίσκεται στις 27 ίντσες και έχει ανάλυση 3840x2160, με γωνία θέασης 178 μοιρών και χρόνο απόκρισης 6ms.

Ακόμη, η οθόνη διαθέτει μια περιστρεφόμενη Full HD κάμερα, ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία 3W, ένα hub τεσσάρων USB θυρών και υποστήριξη για DisplayPort 1.2 και HDMI 2.0 θύρες. Τέλος, η ThinkVision X1 θα είναι διαθέσιμη τον Μάιο με τιμή $799.

ThinkPad X1 αξεσουάρ

Τα νέα αξεσουάρ της Lenovo είναι τα ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse αξίας $69, ThinkPad X1 WiGig dock αξίας $250, ThinkPad X1 In Ear ακουστικά αξίας $69 και ThinkPad 65W Micro Adapter αξίας $80. Τέλος, όλα τα αξεσουάρ θα είναι διαθέσιμα αυτόν τον μήνα, εκτός από το Micro Adapter που θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο.