Ο Zuckerberg θέλει να δημιουργήσει τον Jarvis το 2016

Τον AI βοηθό του Iron Man
05 Ιανουαρίου 2016 07:27
Ο Zuckerberg θέλει να δημιουργήσει τον Jarvis το 2016

Πολλοί από μας βάζουμε στόχους για τη νέα χρονιά που έρχεται. Συνήθως στόχους απλούς, να βρω μια δουλειά, να βρω καλύτερη δουλειά, να κόψω το κάπνισμα και άλλους τέτοιου είδους. Φυσικά ο Mark Zuckerberg του Facebook δεν μπορούσε να θέσει έναν απλό στόχο και έτσι αποφάσισε το 2016 να δημιουργήσει μια Τεχνητή Νοημοσύνη για το σπίτι του, στα πρότυπα του Jarvis από το Iron Man. Δηλώνει μάλιστα πως ο Jarvis ήταν μια πηγή έμπνευσης για αυτόν. Οι δυνατότητές του θα είναι αυτές που διαθέτει κάθε σωστός μπάτλερ, θα επιτρέπει στον Zuckerberg να ελέγχει συσκευές με τη φωνή του και θα ανοίγει την πόρτα στους φίλους του Mark όταν τους αναγνωρίζει στην είσοδο. Θα τον ενημερώνει επίσης για την κατάσταση που επικρατεί στο δωμάτιο του μικρού Max, του νεογέννητου γιου του Zuckerberg.

Το όνομα της AI δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, θα βοηθάει όμως τον Zuckerberg και στη δουλειά του με οπτικοποίηση δεδομένων σε virtual reality, ακριβώς όπως εργάζεται και ο Tony Stark. Ο Zuckerberg ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για προσωπικό project και δεν έχει σχέση με το Facebook. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως οποιαδήποτε πρόοδος δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα προϊόντα του Facebook.

 

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016