Αναδιπλούμενη οθόνη από την LG

Καθώς και διπλής όψεως, curved και ultra widescreen οθόνες
04 Ιανουαρίου 2016 17:43
Αναδιπλούμενη οθόνη από την LG

Η CES 2016 μόλις άνοιξε τις πύλες τις και ήδη ξεπετάγονται ορισμένα εντυπωσιακά δείγματα τεχνολογίας. Ένα από αυτά αποτελεί επίτευγμα της LG Display, η οποία παρουσίασε μια πρωτότυπη OLED οθόνη που διπλώνει σαν κομμάτι χαρτί. Και πέρυσι η εταιρία είχε δείξει παρόμοια τεχνολογία κεκλεισμένων των θυρών, όμως τώρα έχουμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση των αναδιπλούμενων οθονών που ετοιμάζει. 

Επίσης, η εταιρία παρουσίασε νέου επαναστατικού τύπου οθόνες όπως διπλής όψεως, curved και υπέρευρυγώνιες για χρήση σε φορητές συσκευές αλλά και αυτοκίνητα. Η 18 ιντσών αναδιπλούμενη OLED οθόνη ονόματι 30R θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε tablets του μέλλοντος, κάνοντας τα ευκολότερα στη μεταφορά. Ανακοινώθηκαν μαζί δύο 55 και 65 ιντσών διπλής όψεως OLED οθόνες, που είναι ιδανικές για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς θα μπορούν να προβάλλουν διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε όψη τους. 

Ανεβαίνοντας ίντσες, αλλά συνεχίζοντας στην κατηγορία των ψηφιακών σημάνσεων, η LG παρουσίασε μια οθόνη 139" τύπου Vertical Tiling OLED(VTO). Για να φτιαχτεί χρειάστηκαν οκτώ διπλής όψεως 65 ιντσών OLED panels, τα οποία συνδέθηκαν σε σχήμα "S". Μάλιστα, παρουσιάστηκαν κι άλλες οθόνες ψηφιακών σημάνσεων όπως μια ultra widescreen με 58:9 αναλογία οθόνης στις 86", που είναι κατάλληλη για αεροδρόμια, γήπεδα και διαφημιστικές σημάνσεις. 

Μια νέα τεχνολογία έκανε επίσης ντεμπούτο και ονομάζεται Advanced In-Cell Touch. Η AIT τεχνολογία επιτρέπει στις οθόνες να είναι ιδιαίτερα λεπτές και ελαφριές και την είδαμε σε ένα monitor 23", ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στα επόμενης γενιάς πάνελ, συμπεριλαμβανομένου μιας 15.6 ιντσών UHD οθόνης notebook. 

Τέλος, έγινε επίδειξη ενός 8K monitor στις 31.5" που προσφέρει ποιότητα εικόνας εφάμιλλης με την πραγματικότητα.