Μην αφήνετε μόνο το παιδί σας με το iPad

Πιτσιρικάς ξοδεύει €5.000 σε in-app αγορές του Jurassic World
03 Ιανουαρίου 2016 10:00
Μην αφήνετε μόνο το παιδί σας με το iPad

Μαύρα Χριστούγεννα για τον πατέρα του επτάχρονου Faisall Shugaa. Σε ένα ακόμα κρούσμα υπερβολικών αγορών από παιδιά μέσα από εφαρμογές, ο μικρός χρέωσε με €5.320 την πιστωτική κάρτα του πατέρα του, απομνημονεύοντας το Apple ID και το password, προβαίνοντας σε αγορές αναβαθμίσεων για το Jurassic World. Οι 65 συνολικά συναλλαγές έγιναν μεταξύ 13 και 18 Δεκεμβρίου, με τον μικρό να φτάνει να ξοδεύει μέχρι και €2.000 μέσα σε μία ώρα.

Ο πατέρας του ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά, όταν προσπάθησε να αγοράσει κάτι από προμηθευτή του και η συναλλαγή απορρίφθηκε. Σε επικοινωνία του με την τράπεζα, ρωτήθηκε αν γνωρίζει για τις συναλλαγές αξίας €5.320 και όπως δήλωσε ο ίδιος στη Metro “δεν είχα ιδέα τι μου λένε μέχρι που έλεγξα το λογαριασμό μου. Ήμουν έξω φρενών. Είμαι 32 χρονών, γιατί να σκεφτεί η Apple πως θα ξόδευα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσω δεινόσαυρους για ένα παιχνίδι; Γιατί δε με ειδοποίησαν με ένα email για να τσεκάρουν αν γνωρίζω για αυτές τις συναλλαγές; Δεν πήρα τίποτα από αυτούς. Πόσο ακόμα θα μπορούσε να συνέχιζε αυτή η ιστορία;

Τελικά οι συναλλαγές ακυρώθηκαν και ο Faisall πήρε πίσω τα λεφτά του. Η Apple από την πλευρά της προτρέπει τους γονείς να μη μοιράζονται το password τους ή τουλάχιστον να μην αφήνουν τα παιδιά τους να χειρίζονται μια Apple συσκευή  χωρίς επίβλεψη. Ποια η άποψή σας για αυτό το θέμα; Πρέπει η Apple να ενισχύσει την ασφάλεια των συναλλαγών με νέα εργαλεία για τους γονείς, ή πιστεύετε πως αυτά που ισχύουν είναι αρκετά και πως οι γονείς πρέπει να αναλάβουν μία πιο άμεση επίβλεψη των παιδιών τους; Πείτε μας στα σχόλια.