Galaxy S7 κατασκευασμένο από μαγνήσιο;

Ένα βήμα παραπέρα στην αντοχή από τη Samsung
28 Δεκεμβρίου 2015 08:17
Galaxy S7 κατασκευασμένο από μαγνήσιο;

Όλο και περισσότερα τηλέφωνα σήμερα κατασκευάζονται από διάφορα κράματα αλουμινίου, αλλά οι τελευταίες φήμες υποδεικνύουν πως η Samsung θα το πάει ένα βήμα παραπάνω και θα χρησιμοποιήσει κράμα μαγνησίου για το Galaxy S7. Θεωρητικά, αυτό θα κάνει τη συσκευή ελαφρύτερη κατά 1/3, ενώ θα είναι πιο ανθεκτική.

Το Galaxy S6 κατασκευάστηκε από κράμα αλουμινίου 6013, το οποίο έχει πυκνότητα 2.71g/cm3, ενώ τα κράματα μαγνησίου έχουν συνήθως πυκνότητα περίπου 1.8g/cm3. Αυτό σημαίνει πως αν το σώμα του τηλεφώνου είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, θα έχει τα 2/3 του βάρους ενός σώματος από κράμα αλουμινίου. Επιπλέον, τα κράματα μαγνησίου έχουν τις ίδιες ιδιότητες διάχυσης της θερμότητας με τα κράματα αλουμινίου, αλλά εμποδίζουν λιγότερο τα ραδιοκύματα. Έχουμε επίσης χαμηλότερη θερμοκρασία ρευστοποίησης, γεγονός που θα βοηθήσει τη Samsung στην επεξεργασία του και ίσως αντισταθμίσει οικονομικά το αυξημένο κόστος του μετάλλου.

Η Samsung δε θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει κράμα μαγνησίου, αφού έχουμε ήδη το OnePlus Two με κράμα αλουμινίου-μαγνησίου και το Oppo R1 με πλαίσιο από κράμα μαγνησίου.