Συνελήφθη όταν το αυτοκίνητό της κάλεσε την αστυνομία

Μετά την εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος
12 Δεκεμβρίου 2015 07:44
Συνελήφθη όταν το αυτοκίνητό της κάλεσε την αστυνομία

Μια γυναίκα από τη Florida των ΗΠΑ χτύπησε δύο αυτοκίνητα με το δικό της όχημα, τραυματίζοντας τον έναν οδηγό και κατόπιν έφυγε σαν αν μην τρέχει τίποτα. Υπολόγισε όμως χωρίς το Emergency Assistance χαρακτηριστικό του Ford αυτοκινήτου της, το οποίο ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύουν απότομη αλλαγή στην ταχύτητα ή στην κίνηση. Το τρακάρισμα ενεργοποίησε το σύστημα, το οποίο κάλεσε τις πρώτες βοήθειες, δίνοντας και το στίγμα του οχήματος με το ενσωματωμένο GPS, όπως αναφέρει το ABC7 News.

Στη συνομιλία της με τις πρώτες βοήθειες, η οδηγός προσπαθεί να τους πείσει πως δεν έχει συμβεί τίποτα. “Το όχημά σας κάλεσε ειδοποιώντας μας πως έχετε εμπλακεί σε ατύχημα. Δεν το κάνει αυτό χωρίς λόγο. Έχετε μήπως εγκαταλείψει την τοποθεσία του ατυχήματος;” τη ρωτάει ο υποψιασμένος χειριστής. Η αστυνομία έπειτα συνέλαβε τη γυναίκα.

Στην Ευρώπη η υιοθέτηση του συστήματος eCall θα είναι υποχρεωτική για όλα τα αυτοκίνητα από το 2018, μειώνοντας έτσι το χρόνο αντίδρασης των πρώτων βοηθειών έως και 50%.

Tags: