Πειρατές αντιγράφουν περιεχόμενο 4K

Από Amazon και Netflix
30 Νοεμβρίου 2015 07:15
Πειρατές αντιγράφουν περιεχόμενο 4K

Μέχρι τώρα, αυτό που εμπόδιζε τους πειρατές να δημιουργήσουν 4K αντίγραφα από streaming websites ήταν η τεχνολογία HDCP (High-Bandwidth Digital Copy Protection), φαίνεται όμως πως με κάποιον τρόπο την παράκαμψαν. Την τελευταία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται links για 4K αντίγραφα από σειρές όπως η ηρωίδα της Marvel, “Jessica Jones” του Netflix ή τα “Patriot” και “The Man in The High Castle” από το Amazon.

Η 4K ανάλυση έρχεται όμως και με το κόστος της, αφού το κάθε επεισόδιο καταλαμβάνει 10 με 15GB στο σκληρό δίσκο. Όλο και περισσότερο 4K περιεχόμενο διαρρέει στο Internet όσο περνά ο καιρός, με την πρωτιά να την κατέχει το “Breaking Bad” τον Αύγουστο που μας πέρασε, περιστατικό το οποίο ακόμα ερευνάται από το Netflix.

Όπως αποκαλύπτουν ανώνυμες πηγές στο TorrentFreak, το rip έγινε με το Fire TV stick της Amazon και του Roku 4K set-top box, το οποίο χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση HDCP. Προς το παρόν το 4K περιεχόμενο στα torrents είναι περιορισμένο, αλλά με τις 4K τηλεοράσεις με τιμή κάτω των €1.000 πλέον, είναι μόνο θέμα χρόνου να δούμε περισσότερο περιεχόμενο 4K εκεί.