Προγραμματιστής αυτοματοποίησε τη δουλειά του

Ακόμα και τις σχέσεις του
25 Νοεμβρίου 2015 07:35
Προγραμματιστής αυτοματοποίησε τη δουλειά του

Ένας προγραμματιστής ονόματι Nihad Abbasov, γνωστός στο GitHub και ως Narkoz ανέβασε ένα project το οποίο πήρε από κάποιον άλλο προγραμματιστή, η ιστορία του οποίου έχει ως εξής.

Ο προγραμματιστής αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του για μία άλλη εταιρία. Τον περιγράφει ως “το είδος του ανθρώπου που αν κάτι, οτιδήποτε απαιτεί πάνω από 90 δευτερόλεπτα από το χρόνο του, γράφει ένα script για να το αυτοματοποιήσει”. Όταν οι πρώην συνάδελφοι του προγραμματιστή κοίταξαν τη δουλειά του, ανακάλυψαν πως ο ίδιος είχε αυτοματοποιήσει σχεδόν κάθε πτυχή της εργασίας του, ακόμα και των σχέσεων του.

Είχε γράψει script για να στέλνει μήνυμα στη γυναίκα του πως θα αργήσει στη δουλειά, επιλέγοντας αυτοματοποιημένα τους λόγους από μία λίστα. Το μήνυμα αποστελλόταν όταν υπήρχε δραστηριότητα με το login του στους servers της εταιρίας μετά τις 9 το βράδυ. Αν πάλι δεν ήταν στη δουλειά μέχρι τις 8:45 το πρωί, έστελνε αυτόματα mail με δικαιολογία του τύπου “δεν αισθάνομαι καλά, θα δουλέψω από το σπίτι”. Έγραψε script για έναν πελάτη που δε συμπαθούσε, το οποίο σκάναρε το inbox του mail του προγραμματιστή και αν έβρισκε mail από το συγκεκριμένο πελάτη με τις λέξεις “help”, “trouble” και “sorry”, επέστρεφε την database του πελάτη στο τελευταίο αποθηκευμένο αντίγραφο στέλνοντας την απάντηση “μην ανησυχείς φίλε, να είσαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά”.

To κορυφαίο script όμως ενέπλεκε την καφετιέρα. Μετά από 17 δευτερόλεπτα, χάκαρε την καφετιέρα και της έδινε εντολή να αρχίσει να ετοιμάζει ένα latte. Το script έλεγε στην καφετιέρα να περιμένει άλλα 24 δευτερόλεπτα πριν να βάλει τον καφέ στο φλυτζάνι, ο ακριβής χρόνος δηλαδή που χρειαζόταν για να πάει από το γραφείο του στην καφετιέρα.

Tags: