Το Facebook θα κρύβει τον/την πρώην σας μετά το χωρισμό

Νέο εργαλείο για πληγωμένες καρδιές
22 Νοεμβρίου 2015 12:48
Το Facebook θα κρύβει τον/την πρώην σας μετά το χωρισμό

Ένας χωρισμός σε μια σχέση φέρνει και μπελάδες στα social media. Το μέχρι τώρα αγαπημένο ζευγάρι με τις εκατοντάδες φωτογραφίες και status αγάπης στο Facebook δε θέλει καν να βλέπει ο ένας τον άλλον, οπότε τι μπορούν να κάνουν; Μέχρι τώρα υπήρχε η επιλογή hide, unfriend και block, αλλά αυτό δε σταματούσε την εμφάνιση των φωτογραφιών που είστε μαζί και γενικά κάπου θα βρισκόταν κάποιο ίχνος δραστηριότητας από τον άνθρωπο που δε θέλετε να έχετε καμία επαφή πλέον. Εκτός αυτού, πολλοί είναι αυτοί που δε γνωρίζουν τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους, ενώ και τα privacy settings αλλάζουν συχνά χωρίς ο χρήστης να το αντιλαμβάνεται.

Τώρα πλέον, όταν η σχέση τελειώσει και αλλάξετε το status στο Facebook σε single, ένα νέο εργαλείο θα σας καθοδηγήσει για να ορίσετε επακριβώς τι θέλετε να βλέπετε και τι όχι, σχετικό με το μέχρι πρότινος έτερον σας ήμισυ. Οι επιλογές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ορίζοντας το πόσο από τον/την πρώην σας θέλετε να βλέπετε εσείς στο Facebook, ορίζοντας το πόσο θα βλέπει αυτός/αυτή για εσάς στο Facebook, καθώς και ορίζοντας το ποια από τα παλιά posts με εσάς τους δύο θα μπορούν να βλέπουν τρίτοι στο Facebook.

Αυτό είναι μέρος της προσπάθειάς μας να αναπτύξουμε εργαλεία για ανθρώπους που μπορεί να περνάνε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους. Ελπίζουμε πως αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους στο Facebook με μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και αίσθηση ελέγχου” δηλώνει η product manager του Facebook, Kelly Winters. Τα νέα εργαλεία ξεκίνησαν ήδη να διατίθενται στις ΗΠΑ στις mobile εφαρμογές του Facebook και η κυκλοφορία τους σε παγκόσμιο επίπεδο θα εξαρτηθεί από το feedback των χρηστών.