Νέος αισθητήρας τεχνολογίας BRITECELL από τη Samsung

Καλύτερος και ταυτοχρόνως μικρότερος
18 Νοεμβρίου 2015 21:03
Νέος αισθητήρας τεχνολογίας BRITECELL από τη Samsung

Η Samsung δημοσιοποίησε κάποιες πληροφορίες ενός αισθητήρα τεχνολογίας BRITECELL, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να μπει σε ακόμη λεπτότερες συσκευές, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλότερη ανάλυση με βελτιωμένο δυναμικό εύρος και καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η τεχνολογία BRITECELL δεν χρησιμοποιεί την παραδοσιακή διάταξη του φίλτρου Bayer, αντικαθιστώντας τα πράσινα εικονοστοιχεία με λευκά. Τα πράσινα εικονοστοιχεία επιτυγχάνονται με τη χρήση ενός φίλτρου, το οποίο δυσκολεύει το φως να φτάσει στον αισθητήρα.

Ο αισθητήρας BRITECELL της Samsung θα έχει ανάλυση 20MP με μέγεθος εικονοστοιχείων 1μm. Το module της κάμερας θα είναι ελαφρώς μικρότερο από τα σημερινά module καμερών, τα οποία έχουν μέγεθος εικονοστοιχείων 1.12μm. Όμως, παρά το μικρότερο μέγεθος των εικονοστοιχείων, ο νέος αισθητήρας θα αποδίδει καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το δυναμικό εύρος θα βελτιωθεί με το Smart WDR, το οποίο θα χρησιμοποιεί πολλαπλές εκθέσεις, κάτι παραπλήσιο με το HDR. Θα υποστηρίζει επίσης PDAF για ταχύτερη και ακριβέστερη εστίαση.

Τέλος, η Samsung δημοσιοποίησε πληροφορίες και για τον επεξεργαστή BioProcessor, ο οποίος προορίζεται για τις wearable συσκευές. Ο BioProcessor ενσωματώνει πολλαπλούς ελεγκτές οι οποίοι χρησιμεύουν για την μέτρηση διαφόρων βιολογικών παραμέτρων. Το μέγεθός του είναι 80% μικρότερο και η ενέργεια που καταναλώνει έχει μειωθεί κατά 50%.

Tags: