Εκτός προδιαγραφών τα USB Type-C αξεσουάρ της OnePlus [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Αναφέρει μηχανικός της Google
17 Νοεμβρίου 2015 16:54
Εκτός προδιαγραφών τα USB Type-C αξεσουάρ της OnePlus [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Ο μηχανικός της Google, Benson Leung, αναφέρει ότι δύο προϊόντα USB Type-C της OnePlus είναι εκτός προδιαγραφών και μπορούν να βλάψουν τη συσκευή ή τον φορτιστή.

Αυτό συμβαίνει, διότι τόσο στο USB καλώδιο όσο και στο USB προσαρμογέα υπάρχει μια λανθασμένη αντίσταση, η οποία είναι 3A αντί του "Default USB Power", που απαιτείται από τις προδιαγραφές USB Type-C.

Ο Benson Leung προτείνει να χρησιμοποιούμε μόνο τα γνήσια καλώδια και τους φορτιστές που διαθέτει η εκάστοτε συσκευή μας και να μην χρησιμοποιούμε third-party αξεσουάρ. Τέλος, ενώ το πρότυπο USB Type-C έχει ως στόχο την μαζική εξάπλωση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όλοι θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί με την πρώτη παρτίδα USB Type-C αξεσουάρ, διότι μπορεί να προκύψει κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τη συσκευή μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Επειδή ενδέχεται να δημιουργήθηκε σύγχυση με τη παραπάνω διατύπωση του άρθρου, να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Θέλουμε να πούμε ότι με βάση τα λεγόμενα του Benson Leung, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα USB Type-C αξεσουάρ της OnePlus σε συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν την τεχνολογία fast charge, όπως οι νέες Nexus συσκευές, διότι τα standards που έχει θέσει η OnePlus στα USB Type-C αξεσουάρ της δεν συμβαδίζουν με αυτά των άλλων εταιριών.