Η Samsung είναι η 3η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πλοίων στον κόσμο

Ο γίγαντας της Κορέας
15 Νοεμβρίου 2015 13:55
Η Samsung είναι η 3η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πλοίων στον κόσμο

Να κάτι που πιθανόν δε γνωρίζατε. Πέρα από κινητά, οθόνες, οικιακές συσκευές και γενικά ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνίες, η Samsung κατασκευάζει επίσης καράβια. Η Samsung που όλοι γνωρίζουμε, είναι για την ακρίβεια η Samsung Electronics Co., Ltd., αυτό όμως είναι μόνο ένα παρακλάδι του παγκόσμιου κολοσσού με έδρα την Νότιο Κορέα, η οποία ενσωματώνει πολλές ακόμα εταιρίες.

Μία από αυτές είναι η Samsung Heavy Industries (SHI), η οποία μάλιστα από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναδειχθεί ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής πλοίων στον κόσμο. Στα “σκαριά” έχει το μεγαλύτερο πλεούμενο που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος, το Floating Liquefied Natural Gas (FLNG) platform Prelude, ένα θηρίο 488 μέτρων σε μήκος, του οποίου η εντολή κατασκευής προήλθε από την Shell για εξαγωγή φυσικού αερίου από την ακτογραμμή της Αυστραλίας. Το κόστος ανέρχεται στα $12δις και θα είναι έτοιμο το 2017. Η SHI κατασκευάζει επίσης και μερικά από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία που πλέουν στους ωκεανούς σήμερα, ενώ ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερα, χωρητικότητας 20.000 κοντέινερ, τα οποία δε θα χωράνε καν να περάσουν από τη διώρυγα του Παναμά.

Και ενώ τα έσοδα από αυτή τη βαριά βιομηχανία της Samsung έφτασαν τα $11.8 δισεκατομμύρια το 2014, η Samsung Electronics είναι η κινητήρια δύναμη με έσοδα $44.7 δισεκατομμυρίων μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2015.