Νέα διαρροή για το νέο MediaTek Helio X30

Με τέσσερα cluster και δέκα πυρήνες
12 Νοεμβρίου 2015 17:18
Νέα διαρροή για το νέο MediaTek Helio X30

Γνωρίζουμε ότι ο MediaTek Helio X20 διαθέτει δέκα πυρήνες, αποτελείται δηλαδή από τρία cluster από τα οποία το πρώτο αποτελείται από δύο πυρήνες Cortex-A72 στα 2.2GHz, το δεύτερο από τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 2GHz και το τρίτο από τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 αλλά αυτή τη φορά στο 1.4GHz.

Σήμερα διέρρευσαν κάποιες προδιαγραφές για το νέο MediaTek Helio X30, ο οποίος θα αποτελείται και αυτός από δέκα πυρήνες, όπως ο Helio X20, με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στους ίδιους τους πυρήνες που θα χρησιμοποιεί το νέο chip.

Σύμφωνα με τη διαρροή, ο Helio X30 θα αποτελείται από τέσσερα cluster από τα οποία το πρώτο θα αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 στα 2.5GHz, το δεύτερο από δύο πυρήνες Cortex-A72 αλλά στα 2GHz, το τρίτο από δύο πυρήνες Cortex-A53 στο 1.5GHz και το τέταρτο από δύο πυρήνες Cortex-A35 στο 1GHz.

Από την άλλη, ακόμα δεν έχουμε δει κάποια συσκευή που να εφοδιάζεται με τον MediaTek Helio X20, ο οποίος λέγεται ότι θα μπει σε ναυαρχίδες του 2016. Πάντως το ενδιαφέρον στο θέμα αυτό είναι ότι από τον Αύγουστο είχαμε δει κάποια φήμες για τον MediaTek Helio X30, οι οποίες ανέφεραν ότι το νέο chip θα έχει δέκα πυρήνες και θα αποτελείται από τέσσερα cluster, κάτι που επιβεβαιώνεται από την παραπάνω διαρροή. Ακόμη και έτσι όμως, έχουμε να κάνουμε με φήμες και τίποτα άλλο. Τέλος, ο MediaTek Helio X30 λέγεται ότι θα έχει επίσης υποστήριξη LPDDR4 RAM και μια Mali-T880 GPU για τα γραφικά.

Tags: