Η Huawei Technologies ζήτησε από Αμερικανό δικαστή να αποσύρει το κατηγορητήριο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ το οποίο κατηγορεί την κινεζική εταιρία για προσπάθεια κλοπής τεχνολογικών μυστικών, αλλά και για τις κατηγορίες πως παραπλάνησε τις τράπεζες για τις δραστηριότητές της στο Ιράν.
Η αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Brooklyn αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις συνομωσίας και κατηγορεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για αβάσιμη δίωξη ανθρώπων και εταιριών με δεσμούς στην Κίνα.
Η κυβέρνηση προσέγγισε την Huawei ως εισαγγελικό στόχο στην αναζήτηση εγκλήματος.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Brooklyn αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Η Huawei δραστηριοποιείται σε 170 χώρες και απασχολεί περίπου 207.000 υπαλλήλους.
Να θυμίσουμε πως οι ΗΠΑ περιόρισαν την πρόσβαση της Huawei σε αμερικανικές τεχνολογίες από το 2019, επικαλούμενες ανησυχίες ασφαλείας. Η Huawei αρνείται πως αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.
Must Read
HarmonyOS 7: Η Huawei ανακοίνωσε το νέο λειτουργικό σύστημα!
Η Huawei ανεβάζει τις τιμές σε όλα τα smartphones και προϊόντα της
Το HUAWEI MatePad 12 X δεν είναι απλώς ένα tablet