Το BlackBerry Priv θα λαμβάνει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας

Σύμφωνα με την εταιρία
08 Νοεμβρίου 2015 18:00
Το BlackBerry Priv θα λαμβάνει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας

Το BlackBerry Priv είναι το τελευταίο smartphone της BlackBerry, το οποίο έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή κατά την προετοιμασία του, μέχρι και την κυκλοφορία του. Και αυτό φυσικά, διότι το Priv είναι το πρώτο smartphone της εταιρίας με λειτουργικό Android. Ένας από τους λόγους που η BlackBerry δεν είχε ασχοληθεί νωρίτερα με το Android στις συσκευές της, ήταν η καθαυτή ασφάλεια του λειτουργικού της Google. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα τελευταία κρούσματα Stagefright exploit που εντοπίστηκαν στο Android.

Η BlackBerry είναι υπερήφανη για την ασφάλεια που παρέχει στο Priv, κάτι το οποίο είναι και το selling point της συσκευής. Η εταιρία δημοσίευσε στο blog της, ότι δεσμεύεται να κρατήσει το Priv που είναι το πρώτο της Android smartphone τόσο ασφαλή, όσο η ίδια είχε εγγυηθεί από την αρχή.

Ακόμη, η BlackBerry εγγυάται ότι θα προσφέρει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτό που έχουμε δει και ακούσει από άλλες εταιρίες, όπως Samsung, LG, Google και άλλους. Αν η συσκευή έχει αγοραστεί απευθείας από την BlackBerry, τότε οι ενημερώσεις θα λαμβάνονται έγκαιρα. Αν όμως εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή κάποιος πάροχος, η BlackBerry δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εγκρίνει τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, έχει σημειωθεί ότι όπου απαιτούνται γρήγορες επιδιορθώσεις, η εταιρία θα προσπαθήσει να διαθέσει τις ενημερώσεις γρήγορα και ανεξάρτητα από την εμπλοκή κάποιου παρόχου.

Τέλος, η BlackBerry θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ορισμένους από τον τομέα των επιχειρήσεων με το Priv, επιβεβαιώνοντας τους ότι οι IT manager που κάνουν χρήση του BlackBerry Enterprise Server (BES), θα είναι σε θέση να ελέγχουν χειροκίνητα τις ενημερώσεις που αποστέλλονται στις συσκευές τους για επιπλέον σιγουριά.