Το Samsung Galaxy S7 θα κοστίζει λιγότερο από το Galaxy S6

Αυτό αποκαλύπτουν νέες φήμες
08 Νοεμβρίου 2015 16:34
Το Samsung Galaxy S7 θα κοστίζει λιγότερο από το Galaxy S6

Ήδη φημολογείται ότι η Samsung θα κάνει πιο προσιτό το επερχόμενο Galaxy S7 από τον προκάτοχό του και μια έκθεση από την Ασία έρχεται να το επιβεβαιώσει, αναφέροντας ότι θα είναι 10% φθηνότερο από την αρχική τιμή του Galaxy S6.

Ακόμα και αν πρόκειται απλά για φήμη, η πτώση των τιμών συνάδει με την πρόσφατη απόφαση της Samsung για μείωση των τιμών στις ναυαρχίδες της για να αυξήσει τις πωλήσεις.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Samsung πούλησε 84 εκατομμύρια smartphone, δηλαδή 6,3% περισσότερα από ότι ένα χρόνο πριν, αλλά η εταιρία πουλά περισσότερες προσιτές συσκευές από ότι ναυαρχίδες, καθώς έχει να ανταγωνιστεί τον αυξανόμενο αριθμό προσιτών συσκευών που προέρχονται από την Κίνα. Στην πραγματικότητα, η Samsung πούλησε ένα μεγάλο ποσοστό smartphone με τιμή περίπου $200 στο 3ο τετράμηνο του 2015, συγκριτικά με αυτά που πούλησε πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή 38% σε σχέση με το 30% πριν από ένα χρόνο.

Ένας αναλυτής προέβλεψε ότι η Samsung μπορεί να βγει από την αγορά των smartphone για επαγγελματική χρήση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ακριβώς επειδή έχει να ανταγωνιστεί τα high-end smartphone της Apple, αλλά και τις μικρότερες εταιρίες με τα low-end smartphone. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Samsung θα αφήσει πράγματι τον τομέα των smartphone, ακόμα και αν παρουσιάζει πτώση στις πωλήσεις της.

Εν τω μεταξύ, μια έκθεση από την κορεάτικη ιστοσελίδα Daum.net, αναφέρει ότι το Galaxy S7 θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2016, ένα μήνα νωρίτερα από ότι το Galaxy S6 και ότι εφοδιάζεται με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με την Daum.net, το Galaxy S7 θα διαθέτει ένα chip με ενσωματωμένο modem, ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες της τάξεως των 600Mbps. Ακόμη, αναμένεται να έχει κύρια κάμερα 20MP που ενδεχομένως να διαθέτει δύο φακούς, υποστήριξη της υπηρεσίας Samsung Pay, αλλά και τεχνολογία παρόμοια με το 3D Touch του iPhone.