Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού για τα Galaxy smartphones της Samsung, το One UI 7, αναμένεται να εισαγάγει μια νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένη από το iOS 18 της Apple.
Περνώντας σε λεπτομέρειες, παρόλο που η Samsung έκανε την αρχή με το Galaxy AI, τώρα φαίνεται πως θα υιοθετεί μια λειτουργία που μοιάζει βγαλμένη από το Apple Intelligence της Apple, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν συγκεκριμένες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας περιγραφές κειμένου, αντί να ψάχνουν χειροκίνητα σε ολόκληρη τη γκαλερί τους. Αυτή η δυνατότητα αναζήτησης φωτογραφιών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα απλοποιήσει και συγχρόνως θα βελτιώσει την εύρεση συγκεκριμένων εικόνων, όπως για πρόσωπα, κατοικίδια ή γεγονότα, επιτρέποντας στους χρήστες να βρίσκουν άμεσα ότι ψάχνουν, με απλά text prompts.
Πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο γνωστός leaker Ice Universe. Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ανέφερε ότι το One UI 7 της Samsung θα βελτιώσει την εμπειρία χρήση του Gallery app με διάφορους τρόπους, προσθέτοντας συγχρόνως και αυτή τη δυνατότητα αναζήτησης φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη.
Επί του παρόντος, το Galaxy AI της Samsung προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να κυκλώσουν αντικείμενα στην οθόνη τους για αναζήτηση, αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αφορά κυρίως αναζητήσεις στο Google και όχι στα αρχεία του χρήστη.
Να σημειωθεί πως η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το Apple Intelligence, το οποίο αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα με το iOS 18.1. Από την άλλη, το One UI 7 της Samsung βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ακολουθήσει κάποιους μήνες μετά.
One UI 7 will make some optimizations to Samsung's gallery and add convenient features related to AI search https://t.co/JdkDZSJrgg
— ICE UNIVERSE (@UniverseIce) October 2, 2024
Must Read
Το νέο Quick Share της Google έφτασε σε περισσότερα Android
Νέο update για τα iPhone 17 και iPhone Air διορθώνει την φόρτιση
iPhone 18 Pro: Σε τέσσερα χρώματα φέτος τα Pro και Pro Max μοντέλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)