Η Microsoft αφαιρεί τη δυνατότητα απεριόριστης αποθήκευσης στο OneDrive

Μειώνοντας την παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς
03 Νοεμβρίου 2015 18:21
Η Microsoft αφαιρεί τη δυνατότητα απεριόριστης αποθήκευσης στο OneDrive

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματάει να προσφέρει τη δυνατότητα της απεριόριστης αποθήκευσης στους συνδρομητές του Office 365 Home, Personal ή University και ότι η αποθήκευση δεδομένων στο OneDrive θα περιορίζεται στο 1TB.

Επιπλέον, τα πλάνα των 100GB και 200GB δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για νέους χρήστες, τα οποία θα αντικατασταθούν με πλάνα των 50GB με $1,99 ανά μήνα από το 2016. Επίσης, η δωρεάν αποθήκευση στο OneDrive θα μειωθεί από τα 15GB στα 5GB για υφιστάμενους και νέους χρήστες, με μείωση ακόμη και στο bonus αποθηκευτικό χώρο των 15GB για την κάμερα. Αυτά θα τεθούν σε ισχύ από το 2016.

Ωστόσο, για τους υφιστάμενους συνδρομητές του Office 365, αν υπάρχει πλάνο με πάνω από 1TB χώρο αποθήκευσης, θα τους δοθεί μια παράταση 12 μηνών για να μετακομίσουν τα δεδομένα τους σε άλλο αποθηκευτικό μέσο, πριν διαγραφούν εντελώς. Το ίδιο θα ισχύει και για χρήστες που έχουν πάνω από 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Από την άλλη, οι χρήστες με πλάνα των 100GB και 200GB δεν θα επηρεαστούν.

Τέλος, η Microsoft μας εξηγεί το λόγο που αποφάσισε να το κάνει αυτό ξαφνικά, λέγοντας ότι μερικοί χρήστες καταχρώνται τις δυνατότητες απεριόριστης αποθήκευσης με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από ολόκληρες συλλογές ταινιών και DVR εγγραφές, που ανέρχονται στο μέγεθος των 75TB για κάποιους χρήστες. Έτσι, βασικά επειδή ένας μικρός αριθμός χρηστών "καταχράστηκε" τον υποσχόμενο από τη Microsoft απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο, δίνοντάς τους τεχνικά την εντύπωση της απεριόριστης αποθήκευσης, αποφάσισε να μειώσει όλα τα πλάνα αποθήκευσης για όλους τους χρήστες.

Πώς σας φαίνεται η ξαφνική κίνηση της Microsoft; Πείτε μας στα σχόλια.