Το ChatGPT έρχεται στα… Audi!

Νέα συνεργασία
30 Ιουνίου 2024 12:39
Το ChatGPT έρχεται στα… Audi!

Μετά την ανακοίνωση της μεγάλης συνεργασίας της Apple με την OpenAI για την ενσωμάτωση των μοντέλων της στο λειτουργικό σύστημα των iPhone, τώρα μια αντίστοιχη ανακοίνωση ήρθε να κάνει η… Audi! Ναι, το ChatGPT πρόκειται να έρθει στα οχήματα του γερμανικού κολοσσού της αυτοκίνησης.

Συγκεκριμένα, η Audi θα ενσωματώσει το ChatGPT σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητά της, ξεκινώντας από τα μοντέλα του 2021 και μετά. Ειδικότερα, το ChatGPT θα είναι συμβατό με οποιοδήποτε όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα infotainment MIB 3. Η ενσωμάτωση σε αυτή την περίπτωση καθίσταται δυνατή μέσω της υπηρεσίας Azure OpenAI της Microsoft. Για τα νεότερα μοντέλα που διαθέτουν την ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E3 1.2, όπως το Q6 e-tron, η Audi θα χρησιμοποιήσει το Cerence Chat Pro. Αυτή η ενημέρωση, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, θα επιτρέπει στους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας φυσική ομιλία, ενισχύοντας τόσο την ευκολία όσο και την ασφάλεια.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί των συμβατών οχημάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να ελέγχουν τα συστήματα κλιματισμού, το infotainment και το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου τους. Επιπλέον, και όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi από εδώ και στο εξής θα έρχονται με το AI chatbot.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος ‘Interior, Infotainment, and Connectivity Development’ της Audi, Marcus Keith, τόνισε ότι αυτή η ενσωμάτωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την παροχή μιας ανώτερης εμπειρίας στην καμπίνα. Δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για διάφορες λειτουργίες, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος απόσπασης της προσοχής, προωθώντας την ασφαλέστερη οδήγηση. Η ενεργοποίηση είναι απλή: οι χρήστες θα μπορούν είτε να πατήσουν το κουμπί push-to-talk στο τιμόνι είτε να πουν "Hey, Audi".

Πέραν των λειτουργιών εντός του αυτοκινήτου, η Audi θα αρχίσει να αξιοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη και στις διαδικασίες κατασκευής της για τη βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στην επιθεώρηση σημειακών συγκολλήσεων και στην ανίχνευση ρωγμών στην κατασκευή του αμαξώματος.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η Audi έκανε μερικές διευκρινίσεις για να προλάβει τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια των δεδομένων είναι υψίστης σημασίας. Όλες οι αλληλεπιδράσεις με το ChatGPT θα διαγράφονται μετά την επεξεργασία και η AI δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος. Η Audi θα συμμορφώνεται με τον νόμο περί δεδομένων της ΕΕ και τον νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας την προστασία των πληροφοριών των χρηστών.