Η OpenAI του ChatGPT συνεχίζει τις επενδύσεις και αγόρασε ακόμη μια εταιρεία!

Στο δυναμικό της πλέον η Rockset
21 Ιουνίου 2024 22:54
Η OpenAI του ChatGPT συνεχίζει τις επενδύσεις και αγόρασε ακόμη μια εταιρεία!

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προέβη η OpenAI που μόλις έκανε γνωστό ότι απέκτησε την Rockset, μια εταιρεία ευρετηρίασης βάσεων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, γνωστή για τις ικανότητές της στη διαχείριση δεδομένων πολύ μεγάλης κλίμακας.

Η εξαγορά, η αξία της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί, σηματοδοτεί την πρόθεση της OpenAI να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της όσον αφορά τις δυνατότητες διαχείρισης μεγάλων συνόλων δεδομένων. Η τεχνολογία της Rockset, η οποία υπερέχει στη διαχείριση και την ταχεία αναζήτηση μεγάλου όγκου δεδομένων, αναμένεται να ενισχύσει πολύ σημαντικά τις υποδομές της OpenAI, επιτρέποντας ενδεχομένως πολύ πιο προηγμένες και ευέλικτες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η στρατηγική εξαγορά έρχεται καθώς η OpenAI συνεχίζει να επεκτείνει το τεχνολογικό της οπλοστάσιο, μετά και την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας ψηφιακών προϊόντων Global Illumination. Πρόκειται για μια εταιρεία με τεχνογνωσία σε δημιουργικά εργαλεία και υποδομές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Επιστρέφοντας στην Rockset όμως, η ικανότητά της να επεξεργάζεται και να αναλύει τεράστια σύνολα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο αναμένεται να δώσει πολύ σημαντική ώθηση και στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των επόμενων προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας. Μένει να δούμε, λοιπόν, τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ChatGPT, το Sora, το DALL-E και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της OpenAI.