Ανακοινώθηκε επίσημα το OnePlus X

Αυτό είναι το μικρό "τέρας" της OnePlus
29 Οκτωβρίου 2015 10:32
Ανακοινώθηκε επίσημα το OnePlus X

Εβδομάδες φημών και διαρροών μετά, η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα το OnePlus X, το μικρό "τέρας" της κινεζικής εταιρίας, που δίνει έμφαση στο design και την ποιότητα κατασκευής, ενώ διατηρεί αρκετά δυνατά specs για mid-range συσκευή. Καταρχάς, στο OnePlus X συναντάμε μια οθόνη τύπου AMOLED 5 ιντσών με Gorilla Glass 3 και ανάλυσης 1080p στα 441ppi. Έπειτα, έρχεται εξοπλισμένο με τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 801, τον Adreno 330 στα γραφικά και με 3GB RAM, ενώ στον τομέα του software "τρέχει" με το Oxygen OS 2.1.1 την custom έκδοση της OnePlus για το Lollipop 5.1. Η μπροστινή κάμερα του OnePlus X ανέρχεται στα 8MP, ενώ η οπίσθια αγγίζει τα 13MP με δυνατότητα καταγραφής βίντεο έως Full HD. Χαρακτηριστικά όπως F/2.2 aperture και 0.2 δευτερόλεπτα χρόνο εστίασης, την καθιστούν την καλύτερη κάμερα που έχει ενσωματώσει ποτέ η εταιρία.

Ο αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται στα 16GB με δυνατότητα επέκτασης έως και 128GB μέσω microSD. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι πως το OnePlus X προσφέρει combined θύρα είτε για microSD είτε για την εισαγωγή δεύτερης SIM, όπως στην περίπτωση του Oppo N3

H χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στα 2525mAh και δεν αφαιρείται. Επιπλέον, στη συνδεσιμότητα βρίσκουμε Bluetooth 4.0, Wi-Fi 801.11n χωρίς υποστήριξη για συχνότητες των 5GHz, ενώ δεν υπάρχει σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων και θύρα USB Type-C όπως στο OnePlus 2

Θα υπάρξουν δύο εκδόσεις, το OnePlus X Onyx με τιμή €269 και OnePlus X Ceramic Limited Edition στα €369. Η διάθεση τους θα γίνει από τις 5 και 24 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Το πρώτο είναι ντυμένο με γυαλί σε όλο του το σασί, έχει στρογγυλεμένες γωνίες και με βάρος 138g είναι το ελαφρύτερο κινητό της εταιρίας. Από την άλλη η Ceramic Limited Edition θα κυκλοφορήσει σε μόλις 10.000 κομμάτια και είναι κατασκευασμένη με ειδική διαδικασία συνολικής διάρκειας 25 ημερών, όπου το κεραμικό περίβλημα ψήνεται στους 1482 βαθμούς Κελσίου για πάνω από 28 ώρες έως ότου αφεθεί να κρυώσει για άλλες 48, κάνοντας τη συσκευή πιο βαριά στα 160g. 

Για να αγοράσετε το OnePlus X θα πρέπει να υποστείτε την περίφημη διαδικασία του invite, όμως η εταιρία τόνισε ότι αυτή τη φορά η διαδικασία θα είναι ευκολότερη. Μόνο για τον πρώτο μήνα η αγορά θα γίνεται μόνο μέσω invites, ενώ για τον δεύτερο μήνα και έπειτα θα υπάρχουν flash sales κάθε εβδομάδα τα οποία θα αυξάνονται σε συχνότητα και διάρκεια.