Στην Κίνα ετοιμάζουν αυτόνομα ιπτάμενα ταξί που μειώνουν κατακόρυφα το χρόνο μιας διαδρομής

Από μια διαδρομή 1 ώρας μπορούν να την ολοκληρώνουν σε 7 λεπτά πτήσης
17 Ιουνίου 2024 21:56
Στην Κίνα ετοιμάζουν αυτόνομα ιπτάμενα ταξί που μειώνουν κατακόρυφα το χρόνο μιας διαδρομής

Αν κάποιοι σας έλεγαν πως το 2024 θα είχαμε ιπτάμενα αυτοκίνητα μπορεί τελικά να έχουν κατά το ήμισυ δίκιο, διότι μπορεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην τα δείτε σύντομα, αλλά στην Κίνα τα έχουν ήδη έτοιμα, καθώς διεξάγουν ήδη δοκιμές. 

Μια εταιρία startup, ονόματι AutoFlight, κατασκευάζει eVTOLs δηλαδή ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί τα οποία απογειώνονται και προσγειώνονται κάθετα, πραγματοποίησε την πρώτη της διαπολιτειακή δοκιμή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αυτόνομα ιπτάμενα ταξί, με το πρώτο του στόλου της να πραγματοποιεί μια πτήση μεταξύ των πόλενω της Shenzen και Zhuhai. 

Το πενταθέσιο Prosperity EAV (Electric Aerial Vehicle) πέταξε χωρίς κανέναν άνθρωπο στο πιλοτήριο, δηλαδή με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και την επίβλεψη από τον πύργο ελέγχου της ΑutoFlight. 

Σύμφωνα με την εταιρία, η διαδρομή μέσα από τον Pearl Delta ποταμό που πραγματοποιείται μέσα σε 3 ώρες με αυτοκίνητο, με το ιπτάμενο ταξί γίνεται μέσα σε μόλις 20 λεπτά πτήσης. Αντίστοιχα μια διαδρομή μιας ώρας μπορούν να την ολοκληρώσουν σε 7 λεπτά.

Λέγεται επίσης ότι είναι η πρώτη δημόσια πτήση ενός ιπτάμενου ηλεκτρικού οχήματος που περνά πάνω από θάλασσα αλλά και μέσα από δύο πόλεις. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια άλλη έκδοση του ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί που είναι διθέσιο με 16 προπέλες. το οποίο διαθέτει αυτονομία 30-40 χιλιόμετρα. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The home of everything AI 🏡🤖 (@evolving.ai)