Το νέο χαρακτηριστικό των iPhone είναι για όσους δεν ξέρουν πως να απενεργοποιούν τη συσκευή τους

Έρχεται με το iOS 18
14 Ιουνίου 2024 08:45
Το νέο χαρακτηριστικό των iPhone είναι για όσους δεν ξέρουν πως να απενεργοποιούν τη συσκευή τους

Η Apple ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το iOS 18 για τα iPhone, το νέο και ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα των τηλεφώνων της που θα φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Από αλλαγές στα μηνύματα, στην αρχική οθόνη, στις εφαρμογές και όχι μόνο, η εταιρία σίγουρα φέρνει νέες λειτουργίες που θα φανούν χρήσιμες στους χρήστες.

Ωστόσο, η Apple πρόκειται να προσθέσει ένα ακόμη χαρακτηριστικό για όσους δεν ξέρουν πώς ακριβώς να απενεργοποιήσουν τη συσκευή τους ή σε όσους ξέρουν και μάλλον δεν το κάνουν.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, για να απενεργοποιήσει κάποιος ένα iPhone, δυστυχώς δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, καθώς αντί να χρειαστεί να πατήσει παρατεταμένα απλώς ένα πλήκτρο, χρειάζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία: να πιέσει το Home Button και το πάνω ή το κάτω πλήκτρο της αυξομείωσης της έντασης ταυτόχρονα.

Εκεί εμφανίζεται ένα νέο μενού που δίνει στον χρήστη την επιλογή είτε να απενεργοποιήσει το τηλέφωνο, είτε να δει την Medical ID κάρτα του, είτε να κάνει επείγουσα κλήση.

How to Turn Off iPhone 11, 12, 13 - All The Methods Explained

Με το iOS 18 αυτό αλλάζει και η Apple θα κάνει πιο εύκολο τον τρόπο να απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, καθώς ένα ειδικό εικονίδιο θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος στη δεξιά γωνία του Control Center. Ναι, θα είναι ένα dedicated εικονικό πλήκτρο για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Δείτε εικόνα παρακάτω από την closed beta του λειτουργικού που φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό:

Ένα απλό χαρακτηριστικό αλλά φαίνεται ότι θα είναι χρήσιμο σε πολλούς κατόχους iPhone. Το iOS 18 θα γίνει διαθέσιμο σε όλους αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: 9to5mac

Tags: