Apple watchOS 11: Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση φέρνει νέα χαρακτηριστικά υγείας και άθλησης

Αποκαλύφθηκε η νέα έκδοση
11 Ιουνίου 2024 11:46
Apple watchOS 11: Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση φέρνει νέα χαρακτηριστικά υγείας και άθλησης

Στο πλαίσιο του WWDC 2024, η Apple αποκάλυψε μεταξύ άλλων και το watchOS 11, τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των Apple Watch που φέρνει σημαντικές βελτιώσεις σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα και η εξατομίκευση, καθώς και νέα χαρακτηριστικά υγείας και άθλησης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα εφαρμογή Vitals προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα των βασικών μετρήσεων υγείας, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό, τη θερμοκρασία του καρπού, τη διάρκεια του ύπνου και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα με πρωτοφανή ευκολία. Η ενσωμάτωση προηγμένων αλγορίθμων και δεδομένων από τον πραγματικό κόσμο ενισχύει την ικανότητα της εφαρμογής να ειδοποιεί τους χρήστες όταν οι μετρήσεις τους αποκλίνουν από τα τυπικά εύρη, παρέχοντας πληροφορίες για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. Η εφαρμογή αυτή θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όσους παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση της υγείας τους, βοηθώντας στην πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο watchOS 11 είναι η εισαγωγή του φορτίου προπόνησης, το οποίο παρέχει στους χρήστες μια λεπτομερή κατανόηση του αντίκτυπου των προπονήσεών τους με την πάροδο του χρόνου. Συγκρίνοντας την ένταση και τη διάρκεια της προπόνησης σε περιόδους 7 και 28 ημερών, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις προπονήσεις τους.

Ένα καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης της προσπάθειας βελτιώνει περαιτέρω αυτή τη λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να αξιολογούν τη δυσκολία της προπόνησης σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να βοηθούν τους χρήστες, είτε ασκούνται περιστασιακά είτε είναι αθλητές, να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους για να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους και να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

Το watchOS 11 φέρνει επίσης βελτιωμένες επιλογές προσαρμογής για τα Activity Rings και την εφαρμογή Fitness. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν πλέον να διακόπτουν τα την καταγραφή των Activity Rings για διάφορα χρονικά διαστήματα, χωρίς να χάνουν τα streaks τους. Παράλληλα, η εφαρμογή Fitness+ έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, με νέα χαρακτηριστικά όπως ο χώρος For You και οι βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης.

Επιπλέον, το Smart Stack και το Photos watch face έχουν ενημερωθεί για να παρέχουν ακόμα πιο εξατομικευμένη και έξυπνη εμφάνιση πληροφοριών, αξιοποιώντας μηχανική μάθηση για να προτείνουν φωτογραφίες και widgets με βάση τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η ευκολία χρήσης έχει επίσης βελτιωθεί στο watchOS 11, με την προσθήκη της εφαρμογής Translate και μερικών νέων double-tap gestures να ξεχωρίζουν. Η εφαρμογή Translate υποστηρίζει 20 γλώσσες και θα βοηθά το χρήση να αλληλεπιδρά με άλλες γλώσσες απευθείας από το ρολόι του. Τέλος, περισσότερες εφαρμογές από ποτέ θα υποστηρίζουν χρήση με το ένα χέρι μέσω double-tap gestures με το watchOS 11.