Το iOS 18 φέρνει νέες επιλογές φόρτισης στα iPhone

Οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο
11 Ιουνίου 2024 10:29
Το iOS 18 φέρνει νέες επιλογές φόρτισης στα iPhone

Στο πλαίσιο του WWDC 2024, η Apple παρουσίασε το iOS 18, εστιάζοντας κυρίως στις χρήσιμες AI λειτουργίες που θα προσφέρει. Πέρα από αυτές όμως, το iOS θα φέρει πολλές ακόμη βελτιώσεις και αλλαγές. Μια από τις πιο ουσιαστικές είναι η εξής: Οι χρήστες iPhone θα έχουν πλέον βελτιωμένο έλεγχο των επιπέδων φόρτισης της συσκευής τους.

Αυτή η προσθήκη έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, διατηρώντας συγχρόνως την υγεία της σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο καιρό. Συγκεκριμένα, η αλλαγή του iOS 18 αφορά τις υπάρχουσες λειτουργίες που είχαν προσθέσει στα μοντέλα iPhone 15, οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ: Optimized Battery Charging, φόρτιση έως 80% και απενεργοποίηση όλων των σχετικών τεχνολογιών και ορίων.

Το όριο του 80% όμως, αν και καλύτερο για την μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας, δεν εξυπηρετεί πολύ κόσμο που θέλει το κινητό του να κρατά περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Τώρα, η Apple έχει μια νέα μέση λύση λοιπόν. Με το iOS 18, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να ρυθμίζουν την φόρτιση με βήματα του 5%. Τι σημαίνει αυτό; Αντί για τις σταθερές επιλογές 80% ή 100%, με το iOS 18 θα έρθουν και οι επιλογές 85%, 90% και 95%.

Η εισαγωγή αυτών των ενδιάμεσων επιπέδων φόρτισης παρέχει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία φόρτισης και αποτελεί μια ιδανική μέση λύση που βελτιώνει μεν την μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας, χωρίς να θυσιάζει όμως την διάρκειας ζωής της μπαταρίας μέσα στην ημέρα. Η επιλογή του 90% ειδικότερα μοιάζει η ιδανικότερη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο μενού των επιλογών φόρτισης, όπως θα είναι στο iOS 18.

Δυστυχώς ακόμη δεν ξέρουμε αν οι νέες αυτές επιλογές θα γίνουν διαθέσιμες και σε παλιότερα iPhone πέραν των μοντέλων της σειράς 15.

Tags: